"Ne razmišljam da li ću se zaraziti kovidom, više sam za novo pravilo": Đoković tvrdi da je oprezan

Novak smatra da se Van Rajthoven dobro snalazi na velikoj sceni

  • 3
Novak Đoković Foto: Tanjug/Wimbledon

Uspeo je Novak Đoković da se bez gotovo ikakvih problema plasira u četvrto kolo Vimbldona i to nakon pobede protiv Miomira Kecmanovića u tri seta (6:0, 6:3, 6:4). Već za dva dana, srpskog tenisera će sačekati jedna od najvećih senzacija ovog leta, holandski teniser Tim van Rajthoven.

Ovaj momak je doskora bio van prvih 200 na ATP listi, a pre Vimbldona je na magičan način uzeo turnir u 's-Ertogenbošu pobedom protiv Danila Medvedeva u finalu, dok je sada takođe nanizao tri velike pobede. Ipak, Novakova prva tema večeras na konferenciji bio je - kovid.

- Imao sam dobar plan za današnji meč. Održao sam nivo koji sam imao od prvog seta i veoma sam zadovoljan. Ovih dana sam uglavnom na teniskom terenu ili u kući sa porodicom. Posetio sam grad nekoliko puta pre samog turnira. Pokušavam da ne razmišljam da li ću se zaraziti kovidom, ali moram da budem oprezan, posebno nakon svega kroz šta smo prošli.

Potom se Đoković dotakao pravila o "koučingu" istakavši da je više za to da se uvede, nego što je protiv.

- I dalje nemam jasan stav oko pravila o "koučingu", obe strane imaju svoje dobre argumente. Ipak, više naginjem onoj grupi koja je "za", pošto se već dešava na svim mečevima.

Zatim se konačno osvrnuo na svog narednog rivala.

- Gledao sam ga kako igra. On je momak o kojem se priča na ovogodišnjem Vimbldonu. Vrlo je impresivan, način na koji je pobedio Medvedeva u finalu u Holandiji takođe. Analiziraću ga, nadam se da mogu da krenem u meč na isti način kao na prethodna dva susreta.

Dodatno ga je pohvalio, ipak nadajući se da će stići do pobede i eventualnog okršaja sa Karlosom Alkarazom u četvrtfinalu.

- Mislim da Van Rajthoven dobro podnosi veliku scenu. Lako je savladao Medvedeva, njegova igra je prilagođena uslovima na travi, nema mnogo šta da izgubi. 

Video: Đoković o zabrani ruskim teniserima i Nadalu: Ne vidim kako su time doprineli onome što se događa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    1. jul 2022 | 20:29

    Bravo Nole majstore. Idemooooo 💪💪💪💪

  • Cv

    1. jul 2022 | 20:22

    Sve zavisi ako dobijes teži oblik i visoku temperaturu odsustvujes mesec dana sa terena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA