≫ 

Genijalna ideja: Vimbldonu predloženo da psi skupljaju loptice, ali eksperiment nije prošao zbog jedne stvari

Koordinator kluba Martin Šiler napravio je jedan eksperiment gde je nastala totalna anarhija na terenu

  • 0
Pas i teniska loptica Foto: Profimedia

Duga tradicija dečaka koji skupljaju loptice na Vimbldonu traje već više od 100 godina, dok su se devojčice uključile u sve to 1977. godine. Ipak, jedna organizacija je imala sasvim novi plan i potpuno novu ideju - da psi dobiju tu ulogu.

Teniski klub blizu Vimbldona pokušao je da kuce uposle kako bi im donosile lopticu nakon svakog odigranog poena, ali ta zamisao je krenula po zlu.

Zašto? Zato što su psi tražili neku hranu ili slatkiš zauzvrat kako bi ispustili lopticu, javlja Dejli Star.

Koordinator kluba Martin Šiler napravio je jedan eksperiment gde je nastala totalna anarhija na terenu, jer je pažnja pasa stalno varirala i stalno su želeli da budu uključeni u igru.

- Naši teniseri su se našli u veoma posebnoj situaciji, sa strane terena smo spremili veliki broj "nagradica" za pse kako bi radili posao, ali i tako je to bilo veoma čudno - kaže Šiler.

Organizacija "MeniPets" ohrabrivala je ovaj potez, otišlo se toliko daleko da je poslala i upit Vimbldonu da li je zainteresovan za ove slatke usluge, ali još uvek nije dobila odgovor.

Oko 250 klinaca upošljeno je širom terena trećeg Grend slema u sezoni, a da li će razmisliti o promeni osoblja, to ćemo već videti.

Video: Đoković o zabrani ruskim teniserima i Nadalu: Ne vidim kako su time doprineli onome što se događa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA