≫ 

Senzacija na Vimbldonu! Najbolja teniserka sveta poražena posle 37 mečeva, poslednji put izgubila 16. februara

Iga Švjontek je ispala od Alize Korne

  • 2
Iga Švjontek Foto: Steven Paston / PA Images / Profimedia

Neverovatni niz Ige Švjontek došao je kraju! Najbolja teniserka poražena je ovog popodneva na Vimbldonu od Alize Korne iz Francuske u dva seta - 0:2 (4:6, 2:6), čime je prekinula svoj nestvarni niz od 37 uzastopnih pobeda!

Poljakinja je na tom putu osvojila titule u Dohi, Indijan Velsu, Majamiju, Štutgartu, Rimu i na Rolan Garosu. Ipak, na Vimbldonu joj je Francuskinja došla glave i prekinula veličanstveni niz, koji je ujedno i istorijski, pošto je Iga još pobedom u prvom kolu pretekla Venus Vilijams na večnoj listi teniserki sa najdužim nizom pobeda.

Poslednji put, Švjontekova je poražena 16. februara i to od Jelene Ostapenko iz Letonije u tri seta na turniru u Dubaiju. Tada kao da je nešto "kvrcnulo" u glavi Poljakinje, koja je prosto rečeno dominirala na svakoj mogućoj sceni.

Naravno, svakoj seriji je negde morao doći kraj, a za Švjontekovu se ispostavilo da je to treće kolo Vimbldona. Silno je motivisana bila Francuskinja da prekine neverovatan niz svoje rivalke, igrala je fantastično i zasluženo je stigla do možda i najveće pobede u svojoj dugačkoj karijeri.

Da ovo nije Igin dan, pokazao je početak prvog seta u koji je Korneova ušla sa 3:0 uz dupli brejk. Uspela je Iga da vrati jedan brejk, imala je šansu da dođe do još jednog i tako potpuno poravna rezultat, ali kada to nije uspela, inicijativa je otišla na stranu Francuskinje.

Jedini preostali trzaj Švjontekove viđen je na početku drugog seta kada je stigla do 2:0, a onda je neko pritisno dugme za gašenje. Korne je nanizala šest uzastopnih gemova i prošla dalje.

Francuskinja će u narednom kolu imati prilično korektnu rivalku, sa kojom će moći da se bori za četvrtfinale Vimbldona. Biće to Ajla Tomljanović iz Australije.

Video: Đoković o zabrani ruskim teniserima i Nadalu: Ne vidim kako su time doprineli onome što se događa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA