≫ 

Novakov naredni rival otkrio šta je najvažnije za duel sa Srbinom, Đoković poručuje: "Znam šta me čeka"

Podsetimo, Nole će u četvrtfinalu igrati protiv Italijana Sinera

  • 1
Novak Đoković

Foto: Tanjug / AP

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u nedelju veče obezbedio je plasman u četvrtfinale Vimbldona, a tamo će ga čekati Italijan Janik Siner.

Novak je u četiri seta bio boji od Tima van Rajthovena, Siner takođe protiv Karlosa Alkaraza, dok će u utorak odigrati svoj treći međusobni duel. Prethodna dva dobio je Srbin koji poziva na oprez.

- Mogu samo da govorim u superlativima o njemu, znamo da je veoma talentovan, već se ostvario kao vrhunski igrač i gledao sam kako igra na mnogo različitih podloga, sazreo je mnogo na velikoj sceni više ne oseća previše pritiska. Sada je veoma samopouzdan, veruje da može da pobedi protiv bilo koga i to je veoma bitno za mladog igrača, i kao mlad je dobio mnogo mečeva protiv vrhunskih tenisera - rekao je Đoković i dodao:

- Gledao sam njegov meč s Alkarazom, bio je dominantan u prva dva seta, posle toga je bilo napetije, bila je to borba, ali nekako je uvek kontrolisao meč. On je veoma čvrst u svakom udarcu servis, forhend, bekhend, stalno vrši pritisak na rivale i zbog toga vidim pomalo od svoje igre u tome, kada sa kraja terena odigra ravni bekhend i ostaje blizu linije da izvrši pritisak. Biće izuzetno izazovan meč za obojicu, on igra brzo, sa puno ritma, trenirali smo ovde nekoliko puta i znam šta me očekuje i spreman sam za to.

S druge strane, Siner poručuje:

- Biće teško, Novak igra veoma dobro. Daću sve od sebe, to je najmanje što mogu da uradim. Odličan je osećaj igrati na Centralnom terenu, veliki broj šampiona je igrao ovde i lepo je videti pune tribine. Najvažnije je da publika uživa. Privilegija je igrati na Centralnom terenu na Vimbldonu.

Video: Đoković na Vimbldonu sparingovao s mladim Amerikancem u usponu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA