Novak u polufinalu igra protiv Norija: 15.000 Britanaca navijaće protiv Đokovića

Centralni teren će biti ispunjen do poslednjeg mesta, a domaći teniser će sigurno imati neverovatnu podršku navijača

  • 1
Kameron Nori

Foto: Tanjug / AP

Britanski teniser Kameron Nori savladao je Belgijanca Davida Gofana rezultatom 3:2 i tako zakazao duel protiv Novaka Đokovića u polufinalu Vimbldona.

Nori je, baš kao i Đoković, do polufinala stigao nakon preokreta. Međutim, on nije gubio 2:0 kao srpski teniser, već 2:1. Imao je i veliku podršku publike koja ga je gurala do

Prvi set obilovao je sigurnim servis gemovima. U samo jednom gemu je bilo brejk lopte, i to u šestom gemu pri servisu Britanca. Gofan je stigao do prednosti nakon izjednačenja i odmah iskoristio tu brejk loptu, pa je u nastavku seta sigurno odservirao i sa 6:3 osvojio set.

Gotovo ista situacija iz prvog seta ponovila se i u drugom. Gofan je u sedmom servis gemu Norija oduzeo servis rivalu bez izgubljenog poena, ali je, za razliku od prvog seta, odmah u narednom gemu izgubio tu prednost brejka. U svom poslednjem servis gemu, kada je bio nadomak taj-brejka, Belgijanac je dozvolio protivniku novi brejk, pa je Nori sa 7:5 izjednačio na 1:1 u setovima.

Kameron Nori

Foto: Tanjug / AP

 

Iako je domaća publika očekivala tada još viši nivo igre Norija, nada domaćih navijača je ubrzo ugašena, pošto je Gofan oduzeo prva dva servis gema Britanca. Uspeo je Nori da vrati jedan brejk, ali je odmah pretrpeo i treći, pa je Gofan sa 6:2 osvojio treći set.

Nori je u četvrtom setu bio daleko sigurniji u svojim servis gemovima, nije dozvolio nijednu brejk loptu rivala, a iskoristio je svoju treću u setu i sa 6:3 odveo meč u peti, odlučujući set.

Peti set bio je veoma neizvestan sve do 11. gema, kada je servis imao Gofan. Nori je tada napravio brejk sa nulom i došao do prilike da servira za meč, koju nije propustio.

Polufinalni duel između Novaka Đokovića i Kamerona Norija na programu je u petak.

Video: Jelena Đoković obišla muzej na Vimbldonu: Snimila je Novakovu opremu u kojoj je osvojio prvi trofej

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pg.

    5. jul 2022 | 23:12

    Ajde norija sto prije izgubis to teze za budjave britance i jos gore amere , udri Nole i za nas i za Rusiju !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA