Nadal otkrio novu povredu: "Stomačni mišić nije ok, razmišljao sam da neću da završim meč"

Španski teniser je uspeo da pobedi uprkos povredi

  • 14
Rafael Nadal Foto: Tanjug - AP

Španski teniser Rafael Nadal posle velike borbe i preokreta slavio je sa 3:2 (3:6, 7:5, 6:3, 7:5, 7:6 ) protiv Tejlora Frica u meču četvrtfinala Vimbldona.

Posle meča, Rafa je izneo svoje utiske.

- Ne znam. Iskreno, uživao sam igrajući ovaj meč i inače uživam pred ovakvom publikom. Hvala vam na podršci. Očigledno je da sam imao teško popodne protiv velikog igrača. Sve čestitke Tejloru koji je igrao sjajno tokom cele sezone. Što se mene tićče, nije mi bilo lako uopšte. Presrećan sa što sam u polufinalu i to je sve.

Potom, Nadal je objasnio i šta se dešavalo sa povredom tokom meča.

- Telo je u principu ok. Nešto što se dešava sa stomačnim mišićem nije najbolje. Morao sam da pronađem način da serviram drugačije. Dugo sam razmišljao da neću moći da završim meč. Ali, ovaj teren i energija su učinili da ipak to uradim.

Voditelja programa je zanimalo i da li se seća finala sa Rodžerom Federerom od pre 14 godina.

- To je bilo baš davno. to finale sa Rodžerom je nešto čega se uvek rado sećam. Igrali smo i polufinale. to su posebni momenti koje smo delili na terenima pirom sveta i na ovom. Na tom meču, ja 2008. nisam mogao ni da zamsilim da ću igrati 2022. godine, ali evo me ovde i još uvek sam tu.

Nadal je izneo i očekivanja pred polufinalni duel sa Kirjosom.

- Nadam se da ću biti spreman za meč u petak. Nik je izvanredan igrač, naročito na travnatoj podlozi. Moram da budem na 100 odsto da bih imao šanse da probam da pobedim i nadam se da ću u tome i uspeti.

Video: Reakcije Nadala na pitanje o Novaku: Za sve bi bilo bolje da Novak Đoković igra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miša

    6. jul 2022 | 20:51

    Ovo postaje ruganje zdravoj pameti. Čim počne da gubi traži medicinski tajm aut i posle igra kao preporođen?! I svi se prave ludi kao da je to normalno.

  • Ana

    6. jul 2022 | 20:54

    Folirant!!

  • Mihailović

    6. jul 2022 | 21:01

    Jedva čekam sa Kirgiosom, biće i verbalnog okršaja ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA