≫ 

Kako je Fric video povređenog Nadala: "Vraćao je udarce koje bi malo koji igrač mogao da vrati"

Prema rečima Amerikanca, naspram sebe je imao rivala koji je mogao sve u svakom trenutku

  • 5
Rafael Nadal - Tejlor Fric Foto: Tanjug - AP

Amerikanac Tejlor Fric bio je tako blizu najvećeg uspeha u karijeri, ali mu je na tom putu stao neuništivi Rafael Nadal koji je uprkos povredi, medicinskom tretmanu i silnim problemima, uspeo da izađe kao pobednik i plasira se u polufinale Vimbldona gde ga čeka Nik Kirjos. Nadal je posle meča pričao da su mu iz boksa otac i sestra sugerisali da odustane u drugom setu, da preda meč, međutim Tejlor Fric je na terenu video potpuno drugačiju sliku, sliku igrača protiv kojeg je pakleno teško osvojiti poen.

Novinare je zanimao baš taj Fricov osećaj koji je imao na terenu protiv rovitog Rafe i kako je on video Španca koji sa povredom igra kao da nije povređen. Šlagvort su napravili citirajući Cicipasa koji je zjavio da je Španac neretko opasniji kada nije fizički najspremniji.

- Mislim da je možda toga bilo u drugom setu kada je delovao loše - rekao je Fric o momentu kad je osetio da Nadal "posustaje", pa se nadovezao.

- Definitivno me je to nateralo na razmišljanje. Prestao sam da budem agresivan, kao da me je ta njegova promena pomalo zbunila. Delovalo je kao da se ne kreće najbolje što može kada udara određene udarce, činilo mi se i kao da mu je servis izgubio na jačini. Ali onda, kako se drugi set bližio kraju, razmenili smo nekoliko dugih "relija", gde sam ga terao da se kreće od ćoška do ćoška terena, i on je vraćao udarce koje bi malo koji igrači mogli da vrate. Mislim da sam se tek posle toga, posle te njegove igre i duge razmene udaraca, opet vratio u meč u smislu da sam shvatio da ga ne mogu tretirati kao da je povređen ako tako odigrava i vraća udarce. Na osnovu te njegove igre sve je delovalo kao da je u redu sa njim. Jedina razlika bio je servis koji nije imao snagu - utisak je Amerikanca.

Novinari su pitali Frica da li misli da su Novak Đoković i Rafael Nadal i dalje nepobedivi, da nemaju konkurenciju na Grend Slemu i da se za sve samo njih dvojica pitaju. Da novih imena koja bi im pomrsial račune nema ni na vidiku.

- Nekada sam mislio da je to tako. Mislim da sam sazreo i napredovao i posao mnogo bolji igrač. Zapravo, nikad nećete biti u stanju da pobedite njih dvojicu ako u to ne verujete - dodao je Amerikanac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    7. jul 2022 | 07:41

    Nadala antidoping komisija nije kontrolisala od 2019e a španska vlast nedozvoljava pa je jasno da se Nadal celo vreme dopinguje! Nadal sam kaže da je polomio rebra išao na šakama potom za nekih mesec dana osvojio Australija pa je jasno da se dopinguje jer svaki ortoped će potvrditi da je to nemoguće polomljeno rebra zahteva višemesečno mirovanje a nemoguće je da neko u tom stanju vrhunski igra i kreće se!

  • Dv

    7. jul 2022 | 07:15

    Nadal stari folirant nije dovoljno dopinga uzeo

  • Krasimir

    7. jul 2022 | 07:27

    Nisi ti igro protiv Nola

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA