≫ 

"Šta to znači? Zašto pominjete Rusiju?": Finalistkinja Vimbldona iz Moskve besna zbog pitanja na konferenciji

Elena Ribakina je bila pod "rafalom" pitanja o svom poreklu

  • 5
Elena Ribakina Foto: Tanjug - AP

Rođena Moskovljanka koja nastupa pod kazahstanskom zastavom nastupiće u finalu Vimbldona. Elena Ribakina savladala je danas Simonu Halep iz Rumunije u dva seta i protiv Ons Žaber će pokušati da dođe do Grend slem titule u godini kada je Ruskinjama i Beloruskinjama bilo zabranjeno učešće na turniru.

Naravno, sve to bilo je povod za novinare da je na konferenciji za medije "napadnu" pitanjima vezanim za njeno pravo poreklo.

- Već sam odgovarala na ta pitanja. A ponoviću i sada. Već duže vreme igram za Kazahstan. I zaista sam srećna zbog toga. Verovali su u mene i ne postavlja se pitanje kako se osećam. Igrala sam i na Olimpijskim igrama i FED kupu - rekla je Ribakina.

Ali novinari nisu odustajali, kao da su namerno "živcirali" Ribakinu. Pitali su je da li se i dalje oseća kao Ruskinja, jer je rođena u Moskvi.

- Šta vam to znači kako se osećam? Zašto pominjete Rusiju? Došla sam ovde da igram na najvećoj pozornici. Saosećam sa onima koji nisu mogli da dođu ovde, ali ja sam ovde samo da bih igrala.

Ipak, potom se govorilo i o tenisu, pre svega o tome kako je Kazahstanka uspela da napravi pravo čudo i domogne se velikog finala.

- Da budem iskrena, nisam očekivala ni da ću doći do druge nedelje, a kamoli do finala gren slema. Verovala sam da imam igru da doguram daleko na Vimbldonu. Ali bilo je teško zbog povreda, nisam imala najbolju pripremu. Ali to mi je možda i pomoglo da prođem sve ove mečeve bez suvišnog pritiska.

Video: Kuma Novaka Đokovića u mokrom i provokativnom izdanju: Beli bikini koji se pomalo providi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    7. jul 2022 | 22:25

    Želim ti svu sreću ovog sveta I želim ti od srca da pobediš i osvojiš grand slem. Novinari su zlo, a politika je propast. Zato napred i osvoji Wimbledon pa nek puknu dušmani 💪💪💪

  • Pedja Moravac

    7. jul 2022 | 22:24

    Sto ne pitaju Zvereva, a ?

  • Goxy

    7. jul 2022 | 23:39

    Ladno Ruskinja u finalu Wimbledona kako im se vratilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA