≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pogledajte kako je Đoković reagovao kada su ga doveli ispred "Svetog grala": Oduševljenje ne može da se opiše

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novak je ovaj poseban pehar držao sedam puta, a ove godine će pokušati da dođe i do osmog

  • 0
Pehar Novak Đoković, Nik Kirjos, Vimbldon finale Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković će u 11 časova saznati ime rivala na Vimbldonu, gde će biti održan žreb, a najbolji teniser svih vremena juriće na ovogodišnjem izdanju najprestižnijeg turnira na svetu svoju 8. titulu u Londonu, a ujedno 24. Grend slem titulu u karijeri.

Novak bi posle ovog Vimbldona tako mogao da izjednači rekord Rodžera Federera na Vimbldonu osmim peharom, a da Rafaelu Nadalu pobegne za dve velike titule, a ujedno se izjednači i sa Margaret Kort, koja je rekorderka u ženskom tenisu sa 24 Grend slema.

Đoković je u razgovoru za BBC uradio intervju u trofejnoj sali Vimbldona, gde je opisao kakav je osećaj igrati na ovom turniru, koji je za njega poseban, a otkrio je i neke detalje o peharu, koji je osvajao sedam puta.

- Ovo je poseban, jedinstven teniski turnir u svetu. Verovatno ogromna većina igrača sanja o tome da ga osvoji, da pročita ovaj citat i izađe na Centralni teren, ne postoji osećaj kao ovaj u našem sportu, posebno je. Ovaj trofej ovde je sveti gral tenisa - rekao je Novak.

Novinar Džon Votson, koji je razgovarao sa Novakom u trofejnoj sali Vimbldona pitao ga je da li će biti u rukama Srbina i ove godine.

- Nadam se iskreno, neće biti lako, ali imao sam mnogo sreće da sam tokom karijere držao ovaj trofej nekoliko puta u rukama.

Da li je težak?

- Jeste, ali ne razmišljate o tome u tom momentu.

Novinara je interesovalo i da li organizatori dozvoljavaju šampionu da ga nosi sa sobom?

- Ne, napravite samo nekoliko fotografija, održite govor, poljubite ga, zagrlite i vratite ga nazad. A vi dobijate repliku da je nosite sa sobom.

Upitan je Novak i koliko replika ovog zlatnog trofeja ima u svojoj kolekciji, na šta je on odgovorio "sedam".

- Samo sedam - našalio se novinar i izmamio osmeh Novaka Đokovića.

Ovde pogledajte i snimak Novakovog razgovora za BBC.

Podsetimo, Novak Đoković će turnir na Vimbldonu započeti u ponedeljak u 14 časova, kada će tradicionalno kao šampion otvoriti Centralni teren.

(Telegraf.rs)

Video: Đokovići u neviđenom izdanju: Jelena upala u nevolju, Novak "umirao" od smeha, pa priskočio u pomoć

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA