≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Nova Monika Seleš" odbila da pruži ruku sudiji i zaplakala jer je poklonio meč loptu Kiz: Evo šta se dogodilo

Vreme čitanja: oko 2 min.

I mnogi su na njenon strani, jer je odluka sudije o kazni i davanju poena protivnici bila prestroga

  • 6
Mira Andrejeva Foto: Tanjug/AP

Tužan kraj za vimbldonsku senzaciju Miru Andrejevu, koji je ostavio i posebnu gorčinu u ustima zbog onoga što je prethodilo porazu. Devojčica od 16 godina koja je kroz kvalifikacije stigla do glavnog žreba, a onda senzacionalno stigla do osmine finala.

Tu ju je ipak zaustavila 12 godina starija Medison Kiz, iako je mlada Ruskinja imala veliku šansu, takoreći bila i na putu ka pobedi posle osvajanja prvog seta i brejk koji je napravila na početku drugog.

Ipak, počela je da pada u igri, izgubila brejk prednosti, a onda je u taj-brejku njeno neiskustvo u takvim dramatičnim situacijama bilo prednost za Kizovu. Posle toga je Andrejeva pala u igri u trećem setu, izgubila fokus, pretrpela brejk već na početku i krenula da tone ka porazu, koji se naposletku i dogodio.

Međutim, stvar koja sigurno ostavlja posebnu gorčinu jeste način na koji je Amerikanka stigla do meč lopte.

Naime, pri servis gemu Andrejeve i rezultatu 4:30 za Ruskinju, Kiz je odigrala sjajan poen, ruska teniserka je pokušala da stigne loptu i da je vrati, ali nije uspela u tome i reket joj je iskliznuo iz ruke.

Ali tako nije mislio sudija u stolici, već je kaznio Andrejevu dodelom još jednog poena protivnici, jer je smatrao da je namerno bacila reket.

Pokušala je tinejdžerka da se pravda da joj je slučajno ispao iz ruke, što se i jeste dogodilo kad se pogleda ponovljeni snimak, čak su i Endi Rodik i još neki bivši i aktuelni igrači i igračice komentarisali da je ovo bila prestroga odluka.

Nažalost, sudijina je bila poslednja tako da je umesto "đusa" usledila meč lopta za Medison Kiz, a potpuno slomljena Andrejeva više nije bila sposobna za bilo kakvu igru.

Svoj revolt zbog sudijske odluke je talentovana 16-godišnjakinja pokazala tako što je odbila da pruži ruku sudiji u stolici na kraju meča. Samo je čestitala protivnici i potom sela na klupu sa očima punim suza.

Mira Andrejeva Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Video: Nole spreman za nastavak meča protiv Hurkača: Zagrevanje Đokovića koje nas vraća u detinjstvo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bot

    10. jul 2023 | 17:06

    Devojko glavu gore. Kad ovi smrdljivi britanci budu dobili ono sto su zasluzili, za par godina igrace se grend slem u Moskvi, jer Londona nece biti.

  • Zdenko

    10. jul 2023 | 17:17

    Na žalost ove devojčice, to se dogodilo najviše zbog toga jer je Ruskinja a znamo kakav se medijski linč vodi protiv ruskog naroda. Sport nije izuzetak. Da li bi sudija smela tako nešto uraditi Amerikanki? Ostaje joj da sazreva i trpi nepravdu ali da im uzvrati napretkom i uzimanju trofeja. Kao Novak.

  • Nebojša Berak

    10. jul 2023 | 16:19

    Zato sto je Ruskinja. Tako su Novaka diskvalifikivali zbog navodnog pogadjanja linijskog sudije u vrat lopticom, ona zajaukala i uhvatila se za vrat da bi nakon pola godine snimak dokazao da je udarac bio u rame. Eto su ti zapadni licemeri

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA