Vreme čitanja: oko 2 min.

"Đoković, Nadal i Federer su i dalje bolji i jači od mlađih igrača, ne znam šta će biti posle njih"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dominacija čuvene trojke traje punih petnaest godina

  • 2

Francuski teniser Žil Simon kaže da su sva trojica tenisera toliko dugo na ATP turu, da mnogi iz generacije rođene osamdesetih, pa do kraja devedesetih ne znaju za druge igrače na vrhu osim spomenute trojice.

- Jeste nezahvalno porediti sa istorijom, ali kad imate trojicu toliko dominantnih igrača koji traju toliko godina i osvajaju sve Grend slemove, to je onda nešto što se možda nikad više neće ponoviti - rekao je Simon, a prenosi Tenis World.

I zaista, prvo Rodžer Federer i Rafa Nadal od 2004. do 2008. kasnije i Novak Đoković od 2011. konstantno se smenjuju na vrhu liste najboljih tenisera, a Novak je i danas najbolji posle velikog uspona prošle godine.

- Jedinstvena situacija. Rodžer, Rafa i Novak su još uvek bolji od svih ostalih, čak i od mlađih tenisera koji igraju na Turu. Naravno, teže je da svake nedelje igraju na istom nivou i budu na maksimumu. Ali smo opet mogli na Rolan Garosu da vidimo Rafu: samo još boljeg, znate... pitanje je ko će posle njih osvajati Slemove, ko će biti na vrhu - kaže Simon.

Nakratko se u priču najboljih uključio i Endi Marej 2016. i 2017. godine, ali je Britanac sada već "izašao" iz "velike četvorke" jer dugo ima problema sa kukom.

S druge strane, stigle su i neke mlađe snage poput Zvereva, Šapovalova, Medvedeva, Ožer-Alijasima i Cicipasa, ali im fale uspesi na najvećim turnirima. Na njih se još čeka.

- Mislim da je možda najbliži Grend slem tituli posle Đokovića, Nadala i Federera - Feliks Ožer-Alijasim. Moža Cicipas. Prvi koji to uradi će u svakom slučaju imati ogromnu prednost u odnosu na ostale igrače iz nove generacije. Može da bude mnogo igrača iz te generacije, ima dobrih, ali i dalje imaju težak zadatak da pobede spomenutu trojicu - kaže Simon.

Francuz je trenutno 25. teniser planete i ima 34 godine, a profesionalac na ATP turu je od daleke 2002. godine.

VIDEO - Paklen trening Đokovića i Krajinovića pred Vimbldon

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Burek novinar sa zvezdinog severa

    24. jun 2019 | 19:10

    Sta ce biti sa tenisom posle njih? Od 1990-2000 teska kategorija boksa dozivljavala je svoje zlatno doba. Tajson, Holifild, povratak Formana, Lari Holms, Tomi gan, Lenoks Luis, Ridik........ Sta se desilo posle njih? Nastavila je teska kategorija da postoji, ali nikad vise nije dostigla ni priblizan sjaj. Tako ce biti i sa tenisom, osvajace neki novi GS titule, ali nikad vise takvi epski mecevi, takva rivalstva, takva konkurencija.

  • Mane

    24. jun 2019 | 19:37

    Posle njih ce ostali igraci moci da igraju mislim da ce thiem da obara rekorde ali niko nece moci da obori novakove rekorde presao je covek igricu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA