≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novak oduševio izjavom o Ivaniševiću: On je iz Hrvatske, ja iz Srbije, bili smo ista zemlja (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najbolji teniser sveta još jednom se pokazao kao pravi ambasador pomirenja među narodima

  • 9
1159188099 Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, sjajno je započeo odbranu titule na Vimbldonu, pošto je u 1. kolu savladao Filipa Kolšrajbera posle pet setova.

Novak je ponovio koliko je srećan što se vratio na Vimbldon, koji je za njega sveto mesto, koje ima posebno mesto u njegovom srcu.

- Ovo je sveti teren u našem sportu i imam posebno mesto u mom srcu i karijeri. Kada sam bio mali najviše sam želeo da igram na vimldbonu i zaista sam imao mnogo uspeha ovde, sjajan je osećaj vratiti se na ovaj teren.

- Kolšrajber ima mnogo iskustva, pobedio me je početkom ove godine, opasan je na svim podlogama, zna kako se igra ovde, na travi je posebno nezgodan, ima dobar slajs... Jesam pobedio u tri seta, a li u svakom je bio blizu - rekao je Novak.

Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

Novinare je interesovalo otkud odluka da priključi Gorana Ivaniševića u svoj tim, a Novak je još jednom pokazao da je pravi ambasador pomirenja između Hrvata i Srba.

- On je iz Hrvatske, ja iz Srbije, kada sam bio mali gledao sam Gorana, svi smo navijali za nejga u regionu, on je dobio ovde 2001. godine, bio sam deo njegove pripreme tada, proveo sam vreme u Nemačkoj kod njega na treninzima Nikole Pilića, smatram da sam imao mnogo uticaja na njegovu titulu te godine. Za sada bićemo zajedno u prvoj nedelji, videćemo za dalje, sjajno je imati takvog šampiona u svom boksu, nadam se da ćemo nastaviti saradnju i u budućnosti - poručio je Đoković.

Podsetimo, Ivanišević je svojevremeno imao zapaljive izjave o Srbima tokom rata devedesetih, ali je ubrzo svojim kasnijim potezima pokazao da je to bio samo plod propagande u tom vremenu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    1. jul 2019 | 16:46

    Postovani, Novak je dokazao i pokazao u svim elementima ljudskog da je vanplanetarni!!!!

  • Hmmm...

    1. jul 2019 | 18:32

    Novace ljudino tvoje pravo sta ces i kako da radis,niko ti ne moze odrediti...isto tako moje je pravo da napisem komentar na ovo...taj covek je po deklarisanju ono sto se zove USTASA i to je pokazao vise puta,a zna se ko su osobe sa tom "titulom"...vise puta sam rekao da se ne slazem sa tvojim stavovima kako smo svi isti narod braca itd...kao sto svi znamo mi smo se razocarali u svu tu "bracu" i u one u koje smo se kleli,a to su milogorci,nazalost zbog jednog coveka taj narod nam postaje gotovo krvni neprijatelj i svrstavamo i njih polako u isti kos sa 'rvatima,siptarima,amerima itd...ziv ti bio legendo i jos puno titula da uzmes,a dace Bog da znas sta radis i da sve bude ok

  • GROBAR PODGORICA

    1. jul 2019 | 17:56

    ONI NAS ŠIKANIRAJU NE SVE MOGUĆE NAČINE A NOLE ZVEZDAŠ, UZIMA ZA TRENERA, ČOVEKA KOJI JE UKLETI SRBOMRZAC. DNO DNA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA