≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mlađi igrači valjda neće još skoro osvajati turnire: Đoković čestitao Poljaku na fanatičnoj borbi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srbin otkrio kako je izašao na kraj sa upornim Hubertom

  • 0
Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser planete Novak Đoković pružio je ruku Hubertu Hurkaču i čestitao svom rivalu na izdanju u trećem kolu Vimbldona.

Novak je slavio u četiri seta 7:6, 6:7, 6:1, 6:4 posle tri sata igre, ali je Hurkač tokom prva dva seta, koja su trajala duže od dva sata, bio opasan takmac Srbinu.

- Moram da čestitam Hubertu, sjajan doprinos danas, zaslužio je aplauze publike. Borio se i to dobro, servirao dobro, pogađao je čiste i tačne udarce sa linije tako da je bila sjajna borba u prva dva seta. Zaslužio je onaj drugi set. Imao sam i ja nekoliko šansi u tom setu, ali on je zaslužan za visok kvalitet. Uživao sam - rekao je posle meča Đoković.

Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

Upitan da li ga od ostalih igrača razdvaja to što u toku meča ne "sklizne" i kada ne igra dobro, on je to pitanje okrenuo na šalu.

- Defitivno sam se klizao danas. Naravno, hoću da ostanem u meču, svaki od nas igrača se suočava sa uslovima na razne načine. Ja sam pokušavao da se fokusiram u svakom trenutku na naredni poen na startu trećeg seta. Posle dva duga seta sam hteo da sačuvam svoj servis i pokušavao sam da vratim što više lopti i to sam uradio. Odigrao sam treći set perfektno, takođe i četvrti vrlo solidno, servis je bio odličan, zadovoljan sam partijom - kaže Novak.

Hubert Hurkač Foto: Tanjug/AP

Feliks Ožer Alijasim, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Denis Šapovalov su samo neka od imena mlađih igrača koji samo čekaju da Đoković, Federer i Nadal popuste. Novak se nada da se to neće desiti još neko vreme, ali kaže da se ponešto nauči i od "nekst džen" igrača.

- Na neki način da. Uvek pokušavate da uradite pripremu pred početak meča. Ne dešava se često da igram protrigv mladih igrača, ali oni dolaze, možda mlade zvezde kao što je Feliks, Umber mislim da smo igrali jednom ili dvaput.

Sjajno je što imamo grupu mladih igrača koji izazivaju najbolje i polako se dešava ta smena. Koliko brzo će oni početi da osvajaju najveće turnire ne znam, nadamo se da neće tako uskoro, ali je njihovo prisustvo važno za sport - zaključio je srpski igrač.

On će u osmini finala turnira igrati protiv boljeg iz duela Kanađanina Ožer-Alijasima i Francuza Uga Umbera.

VIDEO - Đoković i teniski akrobata iz Srbije napravili šou izvan stadiona Vimbldona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA