≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novak trenira, Vajda i Goran ćaskaju: Đoković uz pesmu i "igrice" hvata zalet za meč sa Francuzom!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nole sa svojim timom, u sjajnom razpoloženju, održo lakši trening – po planu

  • 3
Novak Đoković Foto: Telegraf.rs

Iako je nastup Novaka Đokovića protiv Hurkača imao pasaže koji su dali povoda za brigu, raspoloženje u „kampu Novak“ posle meča, kao i u danu posle njega, na treningu, je bilo – razdragano, veselo i puno pozitivne energije.

Pevalo se i đuskalo uz hitove iz celog sveta, kao i one „od Vardara do Triglava“, čime je Novak podsetio da je, osim toga što je jedna od najvećih zvezda na teniskom terenu, bio i neprikosnoven zabavljač i šoumen na zvaničnim „partijima za igrače“ na vodećim turnirima. Pristupanje Gorana Ivaniševića timu za aktuelni Vimbldon je zasluženi „frajcajt“ učinilo još opuštenijim i prisnijim, a na to se tokom pripremnog treninga za meč četvrtog kola protiv Francuza Ambera nadovezao i trofejni hrvatski dubler, Mate Pavić, inače čest „saradnik“ Novakovog tima.

VIDEO: Đoković kao dizelaš zapevao "200 na sat"

Pored standardne trening-rutine sa osnovne linije, Novak je posebnu pažnju posvetio volejima na mreži i, pomalo iznenađujuće, smečevima, verovatno predosećajući da će mladi Francuz često biti „pod pritiskom“ i „teran van terena“, pa će mu preciznost i efikasnost u izvođenju tog završnog udarca biti potrebnija nego do sada. Ipak, ostao je dosledan onome što je rekao medijima, i održao samo lakši trening, koji je završen takmičenjem članova tima u igri „makaze papir kamen“ ili „zima zama zum“, kako god kome volja.

Novakov kum i član tima od najranijih dana, Miljan Amanović, kao i uvek je bio raspoložen za ćaskanje sa predstavnicima medija u šetnji prema svlačionici. „Gledamo vas nešto juče, naš medijski kor... Mi prokuvasmo na suncu, a vi se baskarite u senci,  u vašoj loži, baš vas briga...“ zeza nas popularni „lola“.

- Pa da, gospodo, samo su vam još falile čaše za martini, sve sa kišobrančićima - nadovezuje se u simpatičnoj prozivci „Zec“ Ivanišević. „Sve po zaslugama – ipak smo mi dugo „na turneji“...“ šalom odgovaraju „privilegovani“ članovi srpskog medijskog kora...

Pogled na žreb u preostalom delu Vimbldona svakom pokloniku našeg tenisera će izmamiti osmeh na lice, i nema sumnje da je i to jedan od razloga za „pozitivne vibracije“ u njegovom okruženju ovog vikenda. Ali, Novak dobro zna da će ga do kraja čekati barem dva meča u kojima će morati da demonstrira svo svoje tenisko umeće i autoritet kako bi mogao da zalepi i šesnaestog „orlića“ na svoju tenisku torbu naredne nedelje. I zato, ne treba sumnjati da je „plan pobede“ već „iskovan“,  i da će sve najbolje što Novak ima u svom teniskom repertoaru biti od sada prikazano na svakom treningu i u svakom meču. Prvi sledeći, igra sa Amberom u ponedeljak oko 17 sati.

VIDEO: Đoković i teniski akrobata iz Srbije napravili šou izvan stadiona Vimbldona

(Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA