Vreme čitanja: oko 2 min.

Đokoviću, ti si zao, zao čovek! Novinar Vol Strit Žurnala u transu zbog Srbina posle Vimbldona!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Džejson Kej je bio posebno nadahnut posle finala Vimbldona

  • 0
Britain Wimbledon Tennis

Foto: AP/Tanjug

Epski duel Novaka Đokovića i Rodžera Federera i dalje je jedna od glavnih tema u svim svetskim medijima. Meč o kojem će se pričati godinama na kraju je pripao Srbinu, koji je podigao svoj 5 pehar na Vimbldonu.

Novinar Vol strit žurnala, Džejson Kej, dao je slikovit prikaz cele situacije. Pisao je o Novaku kao zlom čoveku, u pozitivnom smislu, poput Džonija Keša ili Klinta Istvuda

- Nakon nekoliko sati gledanja u Novaka Đokovića i Rodžera Federera u finalu ovogodišnjeg Vimbldona osećao sam se kao da sam popio 1700 espreso kafa. Ne znam kako sam uspeo zaspati nakon svega što se dogodilo. I kad sam se dao u tumaranje i potragu za otvorenim londonskim pabovima kasno uveče, razmišljao sam kako je Novak Đoković zao, zao čovek. Da budem jasniji, zao u obliku Džonija Keša ili Klinta Istvuda. Da budem još jasniji, zao u pozitivnom smislu. Osećao sam da protiv sebe na tribinama ima 99,999 odsto navijača koji su bili naklonjeni Rodžeru. Vimbldon je Federerov dnevni boravak, zamislite da se na svadbi u Bostonu pojavite u dresu Dereka Džetera. To je slično onome što je Novak osetio u nedelju na centralnom terenu - kaže Džejson Gej.

Imao je i reči hvale na račun Rodžera, koji uskoro puni 38 godina, a i dalje igra kao mladić.

Novak Đoković i Rodžer Federer

Rodžer Federer ostao na brojci 20; Foto: AP/Tanjug

- Moramo da spomenemo kako fenomenalno Rodžer deluje na terenu. Ima 37 godina, uskoro 38. Trebao bi biti kod kuće. Ima četvero dece, trebao bi im spremati užinu, skupljati Lego kockice s poda. Ali Federer je još uvek tu, i dalje sjajan. Umalo je posle senzacionalne pobede u polufinalu protiv Nadala svladao i Đokovića, ali nije iskoristio svoje meč lopte. Prema izjavama nakon finala, jasno nam je da ni on nije robot. Pokazao je da ga boli poraz od Novaka.

Naglasio je da je ovo zlatno doba tenisa, kakvo u drugim sportovima nije bilo moguće, jer se generacije najboljih nisu susretale međusobno.

Britain Wimbledon Tennis

Rodžer Federer i Rafael Nadal; Foto: Tanjug/AP

- Možda nema potrebe da skrećemo pažnju na to, ali ovo su zlatni dani tenisa. Nostalgija će nas drmati kao i za ono finale iz 2008. godine u kojem su se sastali Federer i Nadal. Njih dvojica su još uvek aktuelni, kao i Novak koji je trijumfovao na četiri od poslednjih pet velikih turnira. U nekim drugim sportovima ljudi vole da pročaju hopotetički. Recimo "što bi bilo kad bi Lebron Džajmes i Majkl Džonson igrali jedan protiv drugog?"  Ta fantazija se upravo odigrava u tenisu. Velikani su ovde, aktivni, pored nas. Federer protiv Nadala u polufinalu, pa s Đokovićem u finalu, bilo je kao da Džordan igra protiv LeBrona u petak navečer, a onda protiv Medžika Džonsona u nedelju - završava novinar američkog lista.

VIDEO: Makron stigao u Srbiju i odmah čestitao Novaku Đokoviću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA