Nole završio sa "Serđom Takinijem", japanski "Uniklo" novi sponzor!

Najbolji teniser sveta okončao saradanju sa Italijanima, a sutra u Parizu potpisuje za kompaniju sa Dalekog Istoka

  • 0

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković završio je danas saradnju sa proizvođačem italijanske sportske opreme "Serđo Takini" i od sutra će i zvanično biti zaštitino lice japanske kompanije za proizvodnju odeće i obuće "Uniklo"! Sporazum o sponzorstvu biće potpisan sutra u Parizu.

Novak ce nositi majice sa novim logoom već na Rolan Garosu, drugom grend slemu sezone. Ðoković je završio saradnju sa "Serđom Takinijem" posle turnira u Rimu.

- Odluku smo doneli zajedno i prijateljski. Novak  Ðoković na Rolan Garosu neće više biti naš ambasador - saopštila je italijanska firma.

Ðoković je opremu "Serđo Takini" nosio od 1. januara 2010.  i u njoj postao svetski teniser broj jedan. Ipak, ugovor koji je trebalo da traje čak do 2019. godine, pre vremena je okončan jer prema nekim nezvaničnim informacijama, italijanska firma u vlasništvu kineskih biznismena nije ispunjavala sve obaveze prema najboljem teniseru sveta.

"Uniklo", ćerka-firma "Fast Retailing Co.", je najjači brend u Japanu, čiju su opremu nosili japanski atletičari na Olimpijskim igrama 1988, 2002 i 2004. Oni imaju 92 prodavnice u Tokiju i 840 širom Japana, kao i 200 prodavnica u svetu.

Njihovi najveći konkurenti su H&M i Zara, što je dokaz da se firma okrenula proizvodnji kežual odeće, a da je i istovremeno posvećena proizvodnji kvalitetne sportske opreme i inovacijama u tehnologiji i tekstilnoj industriji.

"Uniklo" je sponzorisao japanskog tenisera Keja Nišikorija, koji je danas potrvdio da zbog povrede propušta Rolan Garos.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA