NFL: Moćni Iglsi, čudesni preokret Hjustona! (FOTO) (VIDEO)

Filadelfija posle lošeg početka zabeležila 33 uzastopna poena i slavila u prestonici sa 33:27, Hjuston nadoknadio tri tačdauna minusa i šutem u poslednjoj sekundi savladao Čardžerse u San Dijegu (31:28)

  • 0

Ni u završnim mečevima prvog kola NFL sezone nije izostao spektakl, Filadelfija Iglsi osvojili su u Vašingtonu 443 jarda i pobedili Redskinse sa 33:27, dok je Hjuston u San Dijegu nadoknadio tri tačdauna zaostatka i na kraju slavio 31:28.

Prvi napad Iglsa završio je katastrofalno, Vašington je vratio izgubljeni fambl za tačdaun, a odluka sudija da akciju ne okarakterišu kao nekompletan pas, što bi zaustavilo sat i igru, prilično je sporna.

To igrače Filadelfije nije poremetilo i do kraja poluvremena odigrali su čak 53 ofanzivne akcije i poveli sa 26:7. Ekspresnim tačdaunom na početku treće četvrtine gosti su prednost povisili na 33:7, a onda je napad „zaribao". Vašington je uspeo da ublaži poraz do kraja i koliko-toliko popravi utisak.

Povratak oporavljenog kvoterbeka Vašingtona Roberta Grifina ostao je u senci trenerskog debija Čipa Kelija na klupi Iglsa, a i kvoterbek gostiju Majkl Vik odigrao je bolje od mlađeg kolege. Vik je bacio 203 jarda uz dva pasa za tačdaun i istrčao 36 jardi uz tačdaun i izgubljeni fambl, Grifin je dodavao loptu za 329 jardi, ali trebalo mu je čak 49 pokušaja i imao je po dva pasa za tačdaun i dve presečene lopte. Briljirao je raningbek Filadejfije Lešon Mekoj sa 184 istrčana jarda i tačdaunom, uz impresivnih 5,9 jardi po nošenju.

U San Dijegu domaćini su u trećoj četvrtini poveli sa 28:7, četvrtim pasom za tačdaun Filipa Riversa, a onda su se Teksašani pomamili.

Kvoterbek gostiju Met Šaub predvodio je možda najčudesniji kambek u dosadašnjoj karijeri, ali ogromnu pomoć pružila je i odbrana koja je zaustavila napad rivala, a defanzivnim tačdaunom Brajana Kušunga posle presecanja pasa Filipa Riversa donela izjednačenje.

Nepuna četiri minuta pre isteka vremena Hjuston je krenuo u završni atak koji je okončan u poslednjoj sekundi uspešnim šutem Rendija Buloka sa 41 jarda za pobedu 31:28.

Rezultate ranije odigranih utakmica možete da pogledate ovde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA