SVE NAPETIJE: Na pomolu rat Ukrajine i Rusije?

- Ne znamo šta je na umu ruskog predsednika Vladimira Putina i kakve će biti njegove odluke. Situacija je eksplozivnija nego što je bila pre nedelju dana - rekao je šef ukrajinske diplomatije

  • 15

Šanse da izbije rat između Rusije i Ukrajine rastu zbog nepredvidivosti predsednika Rusije Vladimira Putina, rekao je danas ukrajinski ministar spoljnih poslova Andrij Deščicja.

- Ne znamo šta je na umu ruskog predsednika Vladimira Putina i kakve će biti njegove odluke. Situacija je eksplozivnija nego što je bila pre nedelju dana - rekao je šef ukrajinske diplomatije, prenela je agencija Ukrinform.

Deščicja je rekao da je to trenutna situacija, uprkos činjenici da međunarodna zajednica nastoji da zaustavi Rusiju kroz diplomatske mere i sankcije.

On je istakao da su Ukrajinci spremni da brane svoju zemlju u slučaju ruske invazije na kontinentalni deo Ukrajine.

- U ovom trenutku, kada bi ruske trupe izvršile invaziju istočnog regiona, bilo bi nam teško da tražimo od ljudi koji tamo žive da ne odgovaraju na takvu vojnu invaziju - rekao je Deščicja.

U istočnom regionu Ukrajine stanovništvo je pretežno rusko.

Rusija je prošle sedmice pripojila svojoj teritoriji Krim posle referenduma na kome su se stanovnici tog poluostrva izjasnili za otcepljenje i pripajanje Rusiji a uprkos protivljenju EU i SAD.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksei

    24. mart 2014 | 12:47

    Dok Ruska braca cute,Ukrajinci samo prete.Ona narodna;"Pas koji laje ne ujeda".Treba na kolenima jos da mole Putina da mu ne dune,pa dodje do Kijeva,bez problema.Nego Presednice Putine,spusti vojsku malo i do nas.Zahvalan Srpski narod.

  • dada

    24. mart 2014 | 14:14

    ...... ja iskreno verujem da su mnoge stvari pocele da se * desavaju * posle ovoga Snoudena koji je dobio azil u Moskvi ...zna covek stvari

  • Zx

    24. mart 2014 | 15:12

    Gde vam je sad klicko????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA