Rusija spremna da napadne Ukrajinu! (FOTO)

- Cilj (predsednika Rusije) Vladimira Putina nije Krim, već Ukrajina. Njegove trupe raspoređene su na granici i spremne su da u svakom trenutku napadnu - rekao je sekretar ukrajinskog Saveta nacionalne bezbednosti Andrej Parubij

  • 29

Rusko Ministarstvo odbrane je danas saopštilo da se ruska zastava trenutno vijori na 189 objekata ukrajinske vojske na poluostrvu Krim, dva dana nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao zakon na osnovu kojeg je Krim ponovo postao deo Rusije.

- Zastava Ruske Federacije je istaknuta na 189 objekata i institucija ukrajinske vojske stacionirane na teritoriji Republike Krim - navodi se u saopštenju Ministarstva, koje prenosi Rojters.

Najnoviji slučaj odnosi se na rusku zastavu istaknutu na ratnom brodu "Slavutič", jednom od poslednjih brodova ukrajinske mornarice kojeg je sinoć nakon pregovora sa komandom broda zauzela grupa naoružanih ljudi.

- Nije bilo nikakvih sukoba. Na Slavutiču je istaknuta ruska zastava, a posada se iskrcala na obalu - izvestio je iz Sevastopolja dopisnik ruske agencije Itar-Tas s.

Vrhovni komandant snaga NATO za Evropu, general Filip Bridlav, danas je izjavio da Rusija na istočnoj granici Ukrajine ima veliki broj vojnih jedinica i dodao da je zabrinut da bi to moglo da predstavlja pretnju po Pridnjestrovlje, region otcepljen od Moldavije s većinskim ruskim stanovništvom.

- Ruske snage stacionirane na granici sa Ukrajinom, prema istoku, izuzetno su obimne i izuzetno spremne", rekao je Bridlav na događaju koji je u Briselu organizovao "Nemački Maršalov fond", preneo je Rojters.

On je dodao da je Severnoatlantska alijansa veoma zabrinuta zbog opasnosti po Pridnjestrovlje.

Zamenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov je danas negirao da Moskva gomila vojne snage na granici sa Ukrajinom dodajući da njegova zemlja po tom pitanju poštuje međunarodne sporazume.

- Rusko Ministarstvo odbrane poštuje sve međunarodne sporazume o ograničenju broja vojnika na područjima uz granicu sa Ukrajinom - rekao je Antonov novinarima, a prenela je agencija Interfaks.

- Ruske oružane snage ne sprovode nikakve nenajavljene vojne aktivnosti koje bi mogle da ugroze bezbednost susednih zemalja - istakao je on.

Međutim, da su ruske trupe spremne da napadnu Ukrajinu, izjavio je danas sekretar ukrajinskog Saveta nacionalne bezbednosti Andrej Parubij.

- Cilj (predsednika Rusije) Vladimira Putina nije Krim, već Ukrajina. Njegove trupe raspoređene su na granici i spremne su da u svakom trenutku napadnu - rekao je Parubij na skupu pod nazivom "Za jedinstvenu Ukrajinu" u Kijevu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xy

    23. mart 2014 | 15:06

    Ukrainci!!! Ne gubite glave suludo!!! Ameri i eu vam nece pomoci!! Samo ce se sladiti vasoj muci i glumeti demokratiju da bi vas iskoristili!!!

  • maja

    23. mart 2014 | 15:17

    gde je sada NATO?Zasto nekrenu da bombarduju rusiju?kosovo su dali albancima,morace celu ukrainu da daju putinu.samo napred PUTINE....

  • Najprovokator

    23. mart 2014 | 15:10

    Pa Ameri se ovako ponašaju godinama i to je već uknjizeno kao normalno...Englezi čitav život nekog ugnjetavaju...i to je normalno...e pa sad malo mi Pravoslavci da vam se nacestitamo mame i tate...otpadnicima ljudskog roda...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA