PRIDRUŽITE SE: Pokrenuta peticija protiv žrtvovanja 8 nemačkih ovčara Vojske Srbije!

Etičkom komitetu za rad sa životinjama Vojnomedicinske akademije upućen je zahtev da se odobri žrtvovanje osam nemačkih ovčara koji su rashodovani psi Vojske Srbije, međutim, građani su brzo reagovali i potpisali peticiju kako bi se sprečilo žrtvovanje pasa

  • 53

Etičkom komitetu za rad sa životinjama Vojnomedicinske akademije upućen je zahtev da se odobri žrtvovanje osam nemačkih ovčara koji su rashodovani psi Vojske Republike Srbije.

Naučno veće VMA to je već odobrilo. S druge strane, na Internetu je pokrenuta peticija kako bi se sprečilo žrtvovanje ovih pasa. I vi se možete priključiti ovoj peticiji.

Podsećamo, psi će mesecima biti smešteni na farmi Instituta za medicinska istraživanja VMA, da bi se na njima izvodili eksperimenti za koje nema opravdanja jer isti eksperimentalni materijal ranije je već testiran i na ljudima i na životinjama.

- Životinje na kojima se vrše eksperimenti su žrtve nezamislive patnje. Od trenutka kada ogled počne, za njih počinje agonija - tvrdi izvor Kurira i podseća da su u EU i Izraelu zabranjeni mnogi eksperimenti na životinjama, a 11. marta 2013. čak je stupila na snagu zabrana prodaje i uvoza kozmetičkih proizvoda i njihovih sastojaka, kao i proizvoda za ličnu higijenu, koji su testirani na životinjama bilo gde u svetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kruna

    30. mart 2014 | 21:05

    Zasto na tim plemenitim bicima vrsiti eksperimente. To je nehumano. Pa puni su nam zatvori pedofila, manijaka, surovih ubica. Na njima treba vrsiti eksperimente.

  • DREAM

    30. mart 2014 | 20:17

    SKANDAL BEZ PRESEDANA!!!Samo da peticija nesto promeni...:-(((!!!

  • Nešo

    30. mart 2014 | 21:13

    Ja bih predložio da se za ovakve eksperimente koriste rashodovani generali i pukovnici. I ovako i onako od njih nikakve vajde .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA