RUSKI NOVINAR: Srca gejeva treba spaliti kada poginu! (VIDEO)

Dmitrij Kisiljov Jedan od najpoznatijih novinara u Rusiji, koji je poznat po oštrim stavovima prema homoseksualcima i Zapadu, jedini je predstavnik medija kome je Evropska unija uvela sankcije

  • 14

Televizijsko lice Dmitrij Kisiljov (60), koji je poznat po svojim homofobičnim stavovima izjavama u kojima žigoše Zapad,  jedini je novinar na listi Rusa kojima je Evropska unija (EU) uvela sankcije posle aneksije Krima.

Kisiljovu je sankcijama EU zabranjeno putovanje u zemlje Unije i zamrznuta imovina.

Ruski opozicioni list "Moskov tajms" opisuje ga kao "novog glavnog propagandistu Kremlja", a BBC piše da je taj prezenter državne televizije poznat po "ekstravagantnim tiradama u kojima demonizuje Zapad, žigoše homoseksualce i Ukrajinu opisuje kao državu pregaženu nasiljem fašista".

Kisinjov je u svom šou programu 2012. izjavio da bi gejevima trebalo zabraniti da doniraju krv i spermu, a da bi - ako poginu u saobraćajnoj nesreći - "njihova srca trebalo sahraniti u zemlju ili spaliti, pošto su neprikladna za pomoć u produženju nečijeg života".

Čovek čije izjave šokiraju Zapad, u Rusiji je izuzetno popularan, pa ga nedavno istraživanje javnog mnjenja stavlja na drugo mesto po popularnosti među svim ruskim novinarima.

Na kanalu "Rosija 1", Kisiljov vodi emisiju o aktuelnim temama "Vesti nedelje", a emisiju 30. marta posvetio je padu rejtinga Baraka Obame u SAD, u odnosu na vrtoglavi uspon Vladimira Putina u Rusiji.

- Amerika pokušava da proširi revoluciju sa "teroristima u Siriji" i "fašistima u Ukrajini". "Bezobzirno špijuniraju sve, želeći da kontrolišu svet, ali doživljavaju poraz za porazom" - rekao je tom prilikom Kiseljov.

U ranijim emisijama, govorio je i da je Rusija jedina država koja je "sposobna da pretvori SAD u radioaktivni pepeo", zaključio da je "demokratija na kolenima" u Ukrajini, a sudbinu Krima opisao kao "ličnu stvar" svakog građanina Rusije.

Osim što je tv voditelj, Kisinjov je nedavno postavljen i za šefa nove novinske agencije "Raša tudej", čiji je cilj da utvrdi rusko medijsko prisustvo širom sveta.

Ukrajinske vlasti naložile su svim kablovskim operaterima da suspenduju emitovanje četiri ruska kanala pod kontrolom države, koje su ranije masovno gledali građani na istoku, koji govore ruski.

BBC primećuje da u zemlji njegova popularnost raste. Nedavno istraživanje javnog mnjenja pokazalo je da je on drugi po ugledu ruski novinar. Drugo istraživanje je pokazalo i da više od 50 odsto Rusa nema ništa protiv "iskrivljavanja informacija", ako je to u interesu države.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA