POČUČA O LINČU NA ŽENE U CRNOM: Za prave stvari treba skupiti m**a! (VIDEO)

- Dokle da dozvolimo "Ženama u crnom" da plešu po grobovima naših palih grobnica? Zašto ne protestuju protiv akcije Bljesak? Zašto ne protestuju protiv proterivanja Srba s Kosova? Zašto im je cilj samo da pljuju po Srbima? - pita se doskorašnji portparol PTJ

  • 59

Radomir Bata Počuča tvrdi da je ono što je napisao na Fejsbuku u vezi sa "Ženama u crnom" njegovo mišljenje na koje ima pravo, da je novinar koji je njegovo mišljenje preuzeo "drugačije to protumačio" i da je trebalo da ga pita za dozvolu.

Počuča je u trenutku dok je i dalje obavljao posao portparola protivterorističke jedinice MUP-a Srbije, na svom Fejsbuk nalogu pozvao na linč "Žena u crnom".

- Osnovna kultura nalaže da je trebalo da me pita da li sme da objavi moj status i moje mišljenje. Mislili su da, ako me nagaze kao izmet, da ću da se sklonim i smrdim sa strane, razmišljajući o tome kako da stavim hleb na sto i kako da se prilagodim da preživim. Međutim, naišli su na minu. S punim pravom kažem da ću da eksplodiram u duhu mirnog otpora - istakao je Počuča, gostujući u emisiji "Za Beograd" na televiziji "Sky plus".

On je dodao i da je odbio savete koji su mu neki ljudi davali, da kaže da je njegov profil bio hakovan i rekao da je to njegovo mišljenje i da ono što misli zaista i kaže.

- Dokle da dozvolimo "Ženama u crnom" da plešu po grobovima naših palih grobnica? Ko će da ide da brani svoju državu i zbog čega, ako ne poštuju njihove veterane? Tražim samo da svi budemo ravnopravni i hteo bih da "Gospođe u crnom" javno pitam opet: zašto ne protestuju protiv "Bljeska"? Zašto ne protestuju protiv proterivanja Srba s Kosova? Zašto ne pričaju o zločinima drugih naroda? Zašto im je cilj samo da pljuju po Srbima? - zapitao se Počuča.

On se oglasio i na portalu Koreni.rs saopštenjem u kome je naglasio da je svestan svojih reči, ali da za prave stvari treba skupiti m..a.

-Pod punom odgovornošću, ljudskom, duhovnom, krivičnom, svestan sam svojih reči, težine koju nose i posledica koje će nastupiti, ali ne želim, ne mogu i neću više da ćutim, obuzdavam svoj nemir zbog nepravde u kojoj se moj narod nalazi… Kaže naš narod: "Il' pukovnik, ili pokojnik"… Za prave stvari u životu treba skupiti m**a, odlučno preuzeti sve rizike i biti svestan da akcija koju preuzmeš, ima svoje benefite i konsekvence, pozitivne ili negativn - napisao je Počuča.

On je dodao i da je sve što mu se događa "orkestrirana haranga na jednog običnog čoveka iz naroda koji se, eto, usudio da ima pravo na sopstveno razmišljanje" i istakao da se Srbija mora probuditi jer je "celu zahvatila gangrena", ali i da mora da se okrene Rusiji jer je u njoj spas.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i Direkcija policije najoštrije su osudili istup Radomira Počuče, istakavši da je to njegov lični čin zbog kojeg mu najverovatnije neće biti produžen angažman u toj jedinici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zlo i naopako

    3. april 2014 | 23:53

    Pocucu za predsednika! Zivio ti meni brate 100 godina!!!

  • Omg

    3. april 2014 | 19:37

    Bravo Pocuca, verujem da većina isto misli

  • mića

    3. april 2014 | 19:46

    Tako je bre!!! U Srbiji si cenjen samo ako se... po Srbiji !!! Podrška za Radomira !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA