• 11

Šest mrtvih u sukobu ukrajinskih desničara i prorusa!

Među ubijenima u napadu na kontrolni punkt u Slavjansku na istoku Ukrajine su četiri pripadnika Samoodbrane samoproglašene Narodne republike Donjeck i dva napadača za koje se veruje da su pripadnici paravojne radikalne ukrajinske grupe "Desni sektor"

  • 11

U napadu na kontrolni punkt u gradu Slavjansku na istoku Ukrajine sinoć je ubijeno šest osoba, javio je danas "Glas Rusije".

Među ubijenima su četiri pripadnika Samoodbrane samoproglašene Narodne republike Donjeck i dva napadača za koje se veruje da su pripadnici paravojne radikalne, ukrajinske grupe "Desni sektor".

Kod napadača su nađene oznake radikalne grupe "Desni sektor" i velika količina oružja, među kojima su plastid, dimne bombe i instrumenti za noćno osmatranje, američke proizvodnje.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Napadači su došli u četiri vozila i otvorili vatru na lokalne građane od kojih su na licu mesta ubili trojicu, a jedan je teško povređen i posle je preminuo u bolnici.

Na kontrolnom punktu je bilo 26 civila naoružanih motkama. Oni nisu nosili oružje poštujući nalog Kijeva i lokalnih vlasti o primirju za vreme Uskrsa.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Nakon napada, civili koji su se razbežali obavesti su svoje sugrađane koji su došli naoružani i otvorili vatru na napadače, pri tom ubivši dvojicu a ostali su pobegli i za njima se traga u šumi.

Ekstremistička ukrajinska organizacija "Desni sektor" negira da je umešana u pucnjavu u Slavjansku, a nakon incidenta uveden je policijski čas.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima