Ovaj čovek misli da zna šta se desilo sa malezijskim avionom (FOTO)

- Kriv je Boing. Kako neko može da proizvede avion koji tako lako može da bude sabotiran? - izveo je teoriju zavere bivši malezijski premijer

  • 6

Mahatir Mohamad, nekadašnji premijer Malezije, a sada predsednik dominantne etničke političke partije Ujedinjene nacionalne organizacije Malezije, na blogu je objavio svoju teoriju o misterioznom nestanku malezijskog aviona.

- Veoma me uznemirila činjenica da su rođaci stradalih u avionu malezijske aviokompanije nasrnuli na zaposlene “Malezija erlajnz”- a, oni krive pogrešne ljude. Kriv je Boeing. Kako neko može da proizvede avion koji tako lako može da bude sabotiran? Posada mora uvek da ima komunikaciju sa kontrolom leta. Čak i da je pilot želeo da počini samoubistvo, kopilot bi sigurno javio zemaljskom osoblju da je avion skrenuo s puta. Ni putnici nisu pokušali ništa. Ako niko od njih nije prijavio problem, to je zbog toga što je sistem za komunikaciju bio onemogućen - piše Mahatir Mohamad.

On svoju teoriju potkrepljuje i činjenicom da se let svakog putničkog aviona može pratiti i putem mobilnih telefona i da ne postoji mogućnost da sateliti koji mogu da zumiraju i čoveka na zemlji tek tako igube iz vida jedan avion.

- Tehnologija daljinskog upravljanja je danas veoma sofisticirana. Zašto onda avion nije daljinski preusmeren zbog bezbednog sletanja? Da li je moguće da treće lice preuzme kontrolu nad avionom? Kako to da prilikom pada aviona u okean nije pokrenuto aktiviranje čamaca za spasavanje, koje navodno avion poseduje u sklopu opreme? - kaže bivši premijer.

Mohamad u svom izlaganju poziva Boeing da objasni ovakav propust tehnologije i da prihvati odgovornost za proizvodnju aviona koji tek tako nestaju u vazduhu.

(Telegraf.rs / Izvor: Themalaymailonline.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    28. april 2014 | 16:22

    Nije to propust Boinga, neka je druga sila umesala prste. Ova teorija ima osnova, ali kao i mnoge do sada moze biti pogresna.

  • ENZO

    28. april 2014 | 18:11

    Sletio i "nestao".

  • Zvezdara

    28. april 2014 | 23:29

    Pošto sam siguran da je avion ukraden sad me zanima ko ga je ukrao...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA