Potpisan protokol o nekorišćenju nuklearnog oružja

SAD, Rusija, Kina, Velika Britanija i Francuska potpisale su protokol na Sporazum o zoni slobodnoj od nuklearnog oružja u Centralnoj Aziji na ceremoniji u sedištu Ujedinjenih nacija

  • 5

Pet nuklearnih svetskih sila obavezale su se da neće koristiti niti pretiti upotrebom nuklearnog oružja protiv pet centralnoazijskih država koje su zabranile nuklearno oružje.

SAD, Rusija, Kina, Velika Britanija i Francuska potpisale su protokol na Sporazum o zoni slobodnoj od nuklearnog oružja u Centralnoj Aziji na ceremoniji u sedištu Ujedinjenih nacija, uveravajući pet država da nuklearno oružje neće biti upotrebljeno protiv njih, preneo je AP.

Pet država - Kazahstan, Kirgistan, Tadžikistan, Turkemenistan i Uzbekistan - izrazile su nadu da pet nuklearnih sila protokol ratifikovati kako bi on počeo da se primenju pre analize Sporazuma o neširenju nuklearnog naoružanja iz 1970, koja je planirana za narednu godinu.

Pomoćnik državnog sekretara SAD Tom Kantrimen izjavio je da je današnje potpisivanje protokola "značajan korak u napretku ka nuklearnom neširenju i razoružanju".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb

    7. maj 2014 | 07:56

    Haha! SAD ima ga da pa postuju kao sto postuju medjunarodno pravo.

  • LUKAS

    7. maj 2014 | 10:00

    I upotreba kasetnih bombi je bilo zabranjena!!!

  • Аца

    7. maj 2014 | 09:13

    Наравно. Сада Амери имају чист терен.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA