DA LI SU OVO NAJGLUPLJI SRPSKI KRIMINALCI: Uhapšeni samo zbog toga što su trapavi!

Predstavljamo vam provalnike koji su "pali" u ruke policiji samo zbog toga što su bili nevešti ili nepažljivi

  • 9

Nije lako biti uspešan kriminalac. Pojedini lopovi policiji olakšaju posao svojim nepromišljenim postupcima, dok neki jednostavno nemaju sreće. Predstavljamo vam neke od kriminalaca koji su u prethodnih nekoliko meseci "pali" samo zato što su trapavi.

Crnogorski državljanin Nikola P. (21) uhapšen je juče oko tri sata ujutru u Prijepolju kada je, nakon divljačke vožnje, prošao na crveno svetlo. Nakon što ga je zaustavila, policija je u njegovoj "škodi" pronašla 10 i po kilograma marihuane.

Krijumčar droge, koji je slučajno otkriven i to zbog nepropisne vožnje, uhvaćen je na magistralnom putu Prijepolje - Nova Varoš.

Dejan C. (27) i Ivica V. (30) iz okoline Niške Banje uhapšeni su 7. maja samo pet minuta nakon što su opljačkali menjačnicu "Groš plus". Pljačka je tekla, može se reći, neuobičajeno.

Naime, odmah nakon što su ušli u menjačnicu, Dejan C. se sapleo i pao, pa je puzeći do došao do pulta gde je bila radnica, dok je Ivica V. u nju, kroz šalter, uperio plastičan pištolj. Pošto su pobegli "stojadinom" koji je Dejan uzeo od tasta, stali su kraj reke da se priberu od šoka. Kad su krenuli ka Popovcu, policija ih je uhapsila.

Ipak, to nije sve. Obojica "pljačkaša" su od ranije poznati policiji. Dejan C. je imao prekršajnu prijavu zato što je u njegovom automobilu, policija jednom prilikom pronašla aluminijumsku šipku.

Protiv njegovog kolege pljačkaša, Ivice V. bila je podignuta krivična prijava jer su ga prolaznici prijavili dok je ulazio u stan svog rođaka i to kroz prozor. Ispostavilo se da se na to odlučio jer nije bio struje, pa je krenuo da pozajmi osigurač.

Početkom maja u Beogradu je u nesvakidašnjoj pljački uhvaćen lopov star 53 godine dok je pokušavao da provali u jedan stan. Muškarac se najpre vešto popeo uz zid do terase, visoke oko 7 metara. Međutim, kada je krenuo da provaljuje u stan, razbudio je članove porodice koji su u njemu nalazila.

Kada je to shvatio, predomislio se i rešio da pobegne, ali se okliznuo i pao sa terase na pločnik. Da ironija bude veća, na dan provale ovom muškarcu je bio rođendan, a prvi su mu ga čestitali policajci.

Sredinom aprila uhapšen je i Ivan P. (31), državljanin Crne Gore, zbog sumnje da je za šest dana obio i opljačkao tri kuće na Čukarici. Beogradska policija uhvatila ga je zato što je, pod uticajem narkotika, pao u nesvest u Ulici Sretena Mladenovića. Kod njega je pronađen novac i nekoliko predmeta koji su ukradeni iz tih kuća.

Krajem februara uhapšen je jedan student iz Subotice. On je, nakon što je prokockao pare policiji prijavio da su ga dvojica muškaraca pretukla i opljačkala. Kako bi njegova priča bila uverljiva, sam sebi je naneo povrede po vratu nožem i udarao glavom o zid, kako bi zadobio adekvatne povrede. Međutim, nije uspeo u tome, pa je uhapšen zbog lažnog prijavljivanja krivičnog dela.

Kraj 2013. obeležila je priča muškarca koji je krenuo da kupi drogu. Međutim, umesto da uđe u automobil svog dilera, greškom je ušao u "punto" u kome su se nalazili policajci u civilu. Igrom slučaja, diler se nalazio nekoliko metara dalje u identičnom automobilu, pa su obojica uhapšeni.

(M. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA