Pogledajte spasavanje majke i bebe helikopterom (FOTO) (VIDEO)

Reka Bosna ušla je u domove meštana Maglaja, koji su satima bili bespomoćni i na krovovima su čekali pomoć Oružanih snaga BiH. Grad je odsečen od ostatka države, nema struje, vode, a ponestaje i hrane u njihovim domovima

  • 0

Širom Bosne i Hercegovine poplave su izazvale katastrofu. Prekinute su brojne putne komunikacije, pokrenuta klizišta, a građani su bez struje i vode. U Federaciji BiH proglašeno je stanje prirodne nesreće, a u Republici Srpskoj stanje vanredne situacije proglašeno je u 14 opština.

Klimatolozi tvrde da je ovo najveće količine padavina u BiH u poslednjih 120 godina. U četvrtak uveče najteže je bilo na području Doboja, Maglaja i Bijeljine. Voda se povlači na pojedinim područjima, ali je i dalje stanje alarmantno.

- Vode su u opadanju. Na području Nemile borili smo se celu proteklu noć. Sa teškim mašinama radili smo na proboju kroz klizišta koja su nam ovde zatrpala magistralne puteve, pa i put M 17. Ostalo nam je još oko 5 metara da se probijemo i da idemo ka gradovima, od Nemile prema Maglaju. Pripadnici naših specijalističkih jedinica su već od šest sati na terenu u Maglaju i tamo vrše evakuaciju najugroženijih. Imamo spremnih desetak timova sa kolegama iz Federalne uprave policije i kantonalne Uprave civilne zaštite i sa čamcima krećemo prema svim ovim naseljima i Maglaja - kazao je za "Radio Slobodna Evropa" Fahrudin Solak, v.d. direktora Civilne zaštite Federacije BiH.

Na ugroženom području Republike Srpske pripadnici Civilne zaštite i građani su, takođe, proveli besanu noć.

Dramatično je u četvrtak bilo u Maglaju. Reka Bosna ušla je u domove meštana koji su satima bili bespomoćni i na krovovima su čekali pomoć Oružanih snaga BiH. Grad je odsečen od ostatka države, nema struje, vode, a ponestaje i hrane u njihovim domovima. Vodena bujica odnela je gradski most u Maglaju.

Nekoliko građana poplavljenog Maglaja evakuisano je juče helikopterima Vojske BiH. Među spasenima su bili beba i majka.

Dešavanja uživo u vezi sa poplavama, najugroženijim mestima u Srbiji i vanrednom situacijom možete pratiti na ovom linku.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor:slobodnaevropa.org)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA