Ako želite da pomognete životinjama, ovako to možete učiniti! (FOTO) (VIDEO)

Spasene životinje iz ugroženih područja danas će se odvoditi u Beko, na Donjem Kalemegdanu, gde će ih sačekati veterinari i studenti Veterinarskog fakulteta. Trenutno se prihvataju životinje iz Obrenovca i okoline, a saznali smo da je jedan pas izvučen iz nafte

  • 16

Pomozimo i životinjama! Građani koji žele da doniraju hranu i novčanu pomoć za napuštene životinje i pse lutalice, koji su usled poplava takođe ugroženi, mogu to da urade danas u periodu od 16 do 18 časova ispred Klinike za male životinje, kod Veterinarskog fakulteta.

Spasene životinje iz ugroženih područja danas će se odvoditi u Beko, na Donjem Kalemegdanu, gde će ih sačekati veterinari i studenti Veterinarskog fakulteta. Prema poslednjim informacijama koje smo dobili, svi psi su zdravi sem jednog koji će dobiti svu potrebnu negu za oporavak.

Veterinari i studenti trenutno prihvataju životinje iz Obrenovca i okoline, a saznali smo da je jedan pas izvučen iz nafte.

Prikupljena je i velika količina hrane koja je donirana od strane građana i koja će se uputiti najugroženijim životinjama u kritičnim područjima.

Veterinarski fakultet se nalazi u ulici Bulevar oslobođenja 18, na potezu između Autokomande i Hrama Svetog Save. Svaka pomoć je dobrodošla, u vidu hrane i novčanih sredstava. Juče su već prikupljena određena sredstva, akcija se nastavlja i danas.

Takođe, apelujemo na sve da ukoliko naiđu i na napuštene životinje, i njih spasu od sigurne smrti. Svačiji život je vredan!

Fejsbuk grupa "Nahrani Psa" isto organizuje sakupljanje pomoći za ugrožene životinje. Konzerviranu hranu možete donirati i u "Mikser House"-u, u Karađorđevoj ulici 46 u Beogradu, danas od 10 do 22 časova.

Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, u ulici Blagoja Parovića 156, takođe se prikuplja pomoć za kućne ljubimce.

Prethodnih dana, širom Srbije su njeni mnogi građani pokazali da uprkos svemu, ne zaboravljaju svoje najvernije prijatelje.

Ne zaboravimo, dok se cela država bori sa poplavama, našu sudbinu dele i životinje koje je zadesila ista neprilika. Pomozimo našim najboljim prijateljima!

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA