HAARP NIJE KRIV: Ako verujete u teoriju zavere, evo zašto niste u pravu! (FOTO)

Cikloni, kao Tamara, se formiraju u Troposferi koja se nalazi na najnižem sloju u atmosferi na visini od 0-12 kilometara. Sistem HAARP je formiran kako bi uticao na što bolje i kvalitetnije slanje radio talasa, koje se odvija u Jonosferi, na visini od 85-600 kilometara. Ne postoji fizička mogućnost da je HAARP odgovoran za ovu katastrofu

Ovih dana se mnogo spekuliše da su katastrofalne poplave koje su pogodile našu državu posledica programa HAARP, pa smo s'toga rešili da vam objasnimo šta je ovaj program i koja je zapravo njegova uloga.

Visokofrekventni program za aktivno istraživanje aurore HAARP, je set antena koja emituju visoko frenkventno (HF) radio zračenje. Ovaj sistem radio antena je dizajniran tako da utiče na 85-200 kilometara oblasti Zemljine atmosfere, odnosno, Jonosferu.

Jonosfera se nalazi iznad Ozonskog omotača pa je sasvim logično da je pod jakim uticajem UV i X zraka koji dolaze od Sunca. Njena sjajna osobina je ta da zbog velikog broja naelektrisanih čestica, jona i elektrona, odbija HF radio zrake natrag ka Zemlji. To je jako značajno jer je upravo to princip rada HF radija. Američka vojska koristi HAARP kako bi komunicirala sa podmornicama koje se nalaze na velikoj dubini.

Međutim, tokom geomagnetnih bura i Sunčevih baklji, Jonosfera trpi izvesne promene koje mogu biti takve da radio komunikacija bude onemogućena. Cilj programa HAARP sistema je da se upravo ovi problemi reše, odnosno, postizanje što kvalitetnije komunikacije radio talasima, piše sajt svetnauke.org.

Kako i gde se formiraju cikloni i da li HAARP može da utiče na njegovo formiranje, a samim tim i kretanje kataklizmičnih padavina kakvih smo i mi sami bili svedoci?

Vreme se formira u Troposferi, a zavisi od velikog broja parametara, pre svega razlike u pritisku, temperaturi i vlažnosti vazduha. Ona je najniži sloj atmosfere na visini od 0-12 kilometara i sastavljena je od vodene pare i Flouro-Hloro-Ugljenika (aerosoli).

Kada se u Troposferi jave oblasti niskog vazdušnog pritiska, može doći do vrtložnog strujanja vazduha, od oboda ka sredini, sa tendencijom da se nejednaki pritisci izjednače. Upravo na ovaj način nastaju cikloni, kao što je bio ciklon Tamara, a oni su uglavnom praćeni obilatim vetrovima i ogromnom količinom kiše.

Šta mislite, može li sistem antena koji je dizajniran da utiče na oblast Zemljine atmosfere u daljini od 85-600 kilometara, uticati na pojave koje se dešavaju na svega 0-12 kilometara od tla?

Čini se da ne postoje šanse da sistem kao što je HAARP može uticati vremenske prilike.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs / Izvor: svetnauke.org)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Masinac

    21. maj 2014 | 21:01

    HAARP emituje ELF talase koji dokazano utiču na promenu vremena, šta više ove iste novine su nekoliko nedelja pisale kako u UN otvoreno pričaju da mogu da kontrolišu vreme. Istina je da HAARP utiče na jonosferu, ali zagrevanjem jonosfere dolazi do njenog pomeranja. Kada se ona pomeri nešto mora da popuni tu cupu koja nastane i upravo tako dolazi do menjanja vremena jer se menjaju vazdušne struje i samim tim moguće je kreirati potrebne uslove za stvaranje kiše, ciklona, tornada itd. Isti sistem se može koristiti i za stvaranje zemljotresa jer zemlja osciluje na određenoj frekvenciji kao i sve drugo, te ukoliko se pogodi prava frekvencija moguće je stvaranje zemljotresa. I za kraj mi kažite, da li mislite da bi velike sile još 60-ih godina potpisale sporazum da se ne kroisti oružije za manipulaciju vremena ukoliko to oružije ne postoji?

  • Deki

    21. maj 2014 | 20:52

    Ne obmanjujte narod! Da, Amerika je instalirala antene da bi komunicirala sa prekobrojnim podmornicama koje krstare Srbijom! HARP je uzrok poplava i susa koje nas pogadjaju!

  • Laza

    21. maj 2014 | 20:52

    Glupost! Ljudi lazu vas, ako nesto ima uticaj na visinu do 600 km pa zar nije logicno da moze da ima i na nize slojeve atmosfere.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA