STIŽE NOVA OLUJA: Jako nevreme i grad ponovo prete Makedoniji

Prema zvaničnoj najavi hidrometeorološke u Makedoniji se popodne ponovo očekuje veliko nevreme sa jakom kišom, olujnim vetrom, grmljavinama a na određenim mestima i grad

  • 1

Timovi iz javnih preduzeća, elektrodistribucije EVN i kompanije za distribuciju gasa GAMA rade danas na otklanjanju štete pričinjene u oluji koja je pogodila Skoplje.

Prema zvaničnoj najavi hidrometeorološke u Makedoniji se popodne ponovo očekuje veliko nevreme sa jakom kišom, olujnim vetrom, grmljavinama a na određenim mestima i grad, objavili su makedonski mediji.

Skoplje je sinoć zahvatilo jako nevreme u kome je za pola sata napadalo 37 litara kiše po kvadratnom metru, a sve to je bilo praćeno vetrom čija je brzina bila 70 kilometara na čas, saopštila je Uprava za hidrometeorološke poslove.

Ministar saobraćaja i komunikacija Mile Janakievski izjavio je da nema izveštaja o žrtvama, već je samo pričinjena materijalna šteta.

- GAMA i EVN kažu da se radi o manjim oštećenjima koja bi uskoro trebalo da budu popravljena - kazao je ministar Janakievski.

Kako su preneli makedonski mediji u skopskom naselju Novo Lisiče dva automobila su propala u rupu koju je otvorilo nevreme.

Olujna kiša i jak vetar trajali su juče u glavnom gradu Makedonije oko pola sata, navodi agencija MIA.

Jako nevreme sa obilnom kišom napravilo je prave bujice u centralnim gradskim područijima, a u gradu je na kratko bio obustavljen saobraćaj.

Odmah posle nevremena u glavnom gradu Makedonije osetio se lakši potres. Epicentar je bio osam kilometara od Skoplja a jačina potresa 3,6 stepeni Rihtera.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA