BOMBAMA NA DECU: Granatirano sirotište u Slavjansku

Proruske snage na jugoistoku Ukrajine ranile su nekoliko graničara u napadu nedaleko od Luganska, dok je ukrajinska vojska ranila pet civila u vojnoj operaciji u Slavjansku. Granate su pale i na treći dečji objekat

  • 10

Ukrajinska vojska pojačala je proteklih dana vojnu ofanzivu na borce samoproklamovane "Narodne republike Donjeck", uz korišćenje teške artiljerije, avijacije i oklopnih jedinica s ciljem da preuzmu kontrolu u tom području.

U tim borbama granatirino je sirotište "Jedra nade" u Slavjansku, samo dva dana nakon granatiranja dečje poliklinike i dečje bolnice u istom gradu.

Deca su ranije sklonjena iz doma za nezbrinutu decu, pa povređenih nije bilo. Zbog prethodnih napada na dečje objekte, deca su evakuisana i smeštena u letnje kampove na Krimu.

Proruske snage na jugoistoku Ukrajine ranile su nekoliko graničara u napadu nedaleko od Luganska, dok je ukrajinska vojska ranila pet civila u vojnoj operaciji u Slavjansku, javili su ruski i zapadni mediji pozivajući se na izjave ukrajinskih vlasti ili proruskih milicija.

- Pet civila je ranjeno u sinoćnoj vatri iz helikoptera na grad. Pucnjava se završila oko 21 čas po moskovskom vremenu - naveo je štab narodne milicije u Slavjansku.

Zvaničnici su naveli da je oko 100 naoružanih proruskih snaga napalo graničnu ispostavu u Lugansku, veliki ukrajinski pogranični grad nedaleko od ruske granice, u ranim jutarnjim časovima.  Graničari su odgovorili vatrom na napadače čiji je broj porastao na 400 nekoliko sati kasnije, javila je američka agencija AP. Nekoliko vojnika je ranjeno.

Demonstranti protiv vojne operacije na istoku Ukrajine na trgu u centru Donjecka razbacali su i izgazili bombone, proizvedene u fabrici Roshen, čiji je vlasnik nedavno izabrani predsednik Ukrajine Petro Porošenko.

Na taj način stanovnici Donjecka demostrirali su svoj odnos prema kijevskim vlastima i Porošenku, koji je pobedio na izborima, preneo je Glas Rusije.

Nekoliko stotina demonstranata okupilo se na trgu u Donjecku noseći plakate sa natpisima "Ne ukrajinskoj vojsci“ i "Mi smo za mir“.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    2. jun 2014 | 10:00

    Zašto su tvoji metci išli ka mojoj deci?

  • Dane

    2. jun 2014 | 10:35

    Sta su deca kriva ... Na kolac polako nabijati toga sto je naredio i sto je izvrsio. Gadi mi se kakvih ljudi ima

  • 1970

    2. jun 2014 | 10:36

    Putine zatri više ovu prousaeufašističku huntu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA