PRIMAĆE I KARTICE: Milion prostitutki se sprema za Svetsko prvenstvo u Brazilu! (FOTO)

Prostitucija će cvetati za vreme Mundijala u Brazilu koji počinje za 10 dana. Radi se na osposobljavanju sistema kako bi klijenti mogli uz pomoć kartica da plaćaju za usluge prostitutki, kojih ima preko milion

  • 13

Svetsko prvenstvo u Brazilu je sve bliže. Pored fudbalskih reprezentacija i njihovih ljubitelja, za ovaj praznik se spremaju i "seksualni radnici" učeći engleski jezik, a pripremaju se i uređaji za provlačenje kartice da bi se što više olakšalo plaćanje budućim klijentima.

U ovoj državi prostitucija je legalna još od 2000. godine, a veruje se da ima više od milion "radnica" u branši.

Iz tog razloga, britanski "Independent" je odlučio da na licu mesta proveri šta se stvarno događa. Istraživali su dešavanja u gradu Bel Horizonte, u kom će Engleska odigrati svoj poslednji meč u grupnom takmičenju, a koji je jedan od najvećih gradova u Brazilu. U samom centru se nalazi 23 bordela, lokalno poznatih kao "zonas". Sakriveni su na vrhu uskih stepenica, između radnji u tumornom gradskom jezgru.

Prema procenama, u njima radi oko 2.000 prostitutki koje u poslednje vreme idu na ubrzane kurseve engleskog jezika kako bi pokušale da na što bolji način unovče situaciju koja će se dešavati u njihovom gradu za vreme šest utakmica koje će se tamo igrati, uključujući i jedno polufinale.

- Naravno, prostitutke će zaraditi puno više za vreme Svetskog prventva nego inače. U noćnim klubovima će zarađivati puno. Normalno je da će ih stranci tražiti. Uvek ih traže, a sada će ih biti znatno više. Veoma dobro će zaraditi - rekla je jedna žena koja radi na recepciji njihovog skrivenog sindikata Aprosmig.

U prostorijama unutar njihovog sindikata, na zidovima vise erotske fotografije, beleške o bolestima, brojevi telefona doktora i rasporedi za termine kod psihologa. Tamo žene dolaze i po neograničene količine kondoma, što im omogućuje članarina od oko 10 brazilskih reala mesečno.

Većina njih se ne žali na svoj posao, ali osnovni razlog za bavljenje ovom profesijom pripisuju nemaštini.

- Zašto da se osećamo loše? Nismo ovde zato što nam se sviđa, ali to je posao i nećemo da se žalimo i odnosimo loše prema ljudima. Ako smo došle da radimo, smejaćemo se. U svakoj profesiji treba tako da se pristupa. Seks je ugodan, pa ako ljudi na nas gledaju sa visine, nije nas briga. Kada pitaju čime se bavimo, kažemo im da smo prostitutke i u većini slučajeva nam ne veruju - kaže jedna od devojaka.

Da bi ušli u "zonas" i klijenti i radnici moraju da prođu pored izbacivača koji sedi na barskoj stolici, zatim kroz detektor metala i nakon toga se penju uz stepenice. Gore će ih dočekati podovi od golog betona i dug hodnik uskih soba koje podsećaju na ćelije.

U Brazilu prostitucija je legalizovana 2000. godine. U to vreme procenjivalo se da u zemlji radi milion prostitutki, a iako bi ta brojka mogla da bude preterana, činjenica je da ih je veoma puno i da nisu nezavisne kao što bi trebale da budu po zakonu koji određuje da samo one smeju da zarađuju od svog posla.

Međutim, predsednica Aprosmiga, Čida Vieria, koja je prošle godine najavila da će prostitutke u Bel Horizonteu za vreme Svetskog kupa svoje usluge naplaćivati i putem kartica, objasnila je da nije sve tako loše.

- Zaslužujemo da se tretiramo kao bilo koje druge radnice. Ranije sam radila u banci ali mi je bilo dosadno, birokratija me je ubijala. I pre nego što sam počela ovo da radim mislila sam da će biti zanimljivo. Volim svoj posao i ne želim nikada da prestanem. Mnogo devojaka vole to što rade, samo ne priznaju to zbog raznih predrasuda. Mene nije sramota, svi u mojoj porodici otvoreno pričaju o tome - rekla je Vieria.

Za vreme Svetskog prvenstva, očekuje se da će zemlju posetiti oko 3,7 miliona turista, a priče koje se u medijima pojavljuju vezane za prostituciju polaze od toga da klijenti mogu da naručuju maloletnice preko makroa koje će im dovoditi u hotele, do vesti o tome da će jedna studentkinja zaraditi 5.000 dolara jer se obavezala da dve nedelje ekskluzivno posvećuje pažnju jednom nemačkom preduzetniku.

Bilo kako bilo, ovaj zanat će sigurno cvetati kad se sva fudbalska elita, zajedno sa svojim fanovima iz čitavog sveta sjati u Brazil, a ženama će učenje engleskog jezika i mogućnost da im se plati karticom u poslu znatno pomoći.

- Jezik vam daje prednost. Učimo osnove. Kažu da će samo u našem gradu biti 200.000 turista - rekla je članica sindikata Aprosmig.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uh

    2. jun 2014 | 18:18

    Jaoooooooooo pa da vidimo ko će više da provlači kartice, muškarci za prostitutke ili žene za cipele hahahaaha!

  • Milan

    2. jun 2014 | 20:04

    Au kakva riba ova u belom

  • Bg-Serb

    2. jun 2014 | 19:20

    Samo spusti gacice,da provucem kartice!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA