Ognjanovići i dalje kriju Tijanine pare?

Nakon smrti male Tijane, novac koji su građani Srbije sakupljali za njeno lečenje, dat je na korišćenje Institutu, ali ugovor o toj donaciji nije obelodanjen

  • 43

Roditelji male Tijane Ognjanović i Institut za majku i dete uporno kriju šta se dogodilo sa donacijom od 1,66 miliona evra. Naime, nakon smrti male Tijane, novac koji su građani Srbije sakupljali za njeno lečenje, dat je na korišćenje Institutu, ali je ugovor o toj donaciji ostao nepoznat javnosti.

Kako javnost nije upoznata na šta su utrošene pare, poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić zatražio je da ugovor hitno bude obelodanjen. On je naložio Institutu da odmah stavi na uvid ovaj ugovor.

- Ne vidim razlog zašto to ne bi uradili. Svaki donator može da ostane anoniman, ali visina donacije i na šta je ona utrošena su javna stvar. Ne samo da novinari imaju pravo da traže to da vide već to može bilo ko - kaže Šabić za "Informer".

Ipak, u Institutu za majku i dete tvrde da će detalji ugovora uskoro biti obelodanjeni.

- Samo se malo strpite. Nešto od opreme je kupljeno, kako je i precizirano ugovorom, ali uskoro ćemo sve obelodaniti. Institut nema razloga da ćuti, a to zašto dosad ništa nije obelodanjeno, trebalo bi pitati drugu stranu - rekao je zamenik direktora Instituta, Vlada Vukomanović.

Borko Josifovski iz organizacije "Doktori protiv korupcije" otvoreno sumnja da u ovom slučaju nisu čista posla jer ne postoji nijedan razlog da se bilo šta krije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JA

    3. jun 2014 | 00:46

    I meni je odmah bilo sumnjivo zasto se ne koriste njihove pare u te namenjene svrhe, nego se i dalje cuti...sve je moguce...

  • Vis

    3. jun 2014 | 07:56

    Ko zna gde i kome su otisle te pare.Znala sam da ce se sve zataskati,a koliko bi taj novac znacio drugoj bolesnoj deci.

  • Bojan

    3. jun 2014 | 00:33

    Ostavite te ljude na miru! Sramota je uopste sto su nase donacije poklonili drzavnoj instituciji, pa smo posle mesec dana skupljali pare za novu bolesnu decu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA