SVAKA ČAST: Francuz sveštenik SPC gradi crkvu kralju Milutinu u Francuskoj! (FOTO)

Otac Simeon želi da izgradi crkvu kralju Milutinu u Francuskoj, koju je započeo posle doživljene inicijacije u manastiru Tvrdošu u Zahumsko-hercegovačkoj eparhiji

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Cvele

    07. jun 2014 | 12:04

    Poslah komentar sinoc oko 1,2 h i niste ga objavili! Pitao sam Telegraf sta je inicijacija ? I ko to prevodi reci sa "blazeno Carstvo" ?

  • Dag

    07. jun 2014 | 11:50

    Neobicno.Licnost kojoj ce crkva biti posvecena je pazljivo izabrana.Kralj Milutin je bio sin kralja UrosaI i kraljice Jelene Anzujske,koja je poreklom bila iz francuske Provanse.Legenda kaze, da je cela dolina Ibra bila pod jorgovanima,da bi je, po dolasku u Srbiju,na vencanje,potsetili na njen zavicaj...

  • suza za Srbiju

    07. jun 2014 | 11:12

    Svojim komentarom nisam zelela nikoga da uvredim. Tema je interesantna i o njoj se moze nasiroko diskutovati. CCCC, verujem da ste bar jednom posetili neku od nasih prelepih crkvi, neki manastir ili hram, i isto tako verujem da ste na bar jednoj ikoni ostavili nesto novca, suma nije vazna, i dinar, vredan je. To je Vas (a i svih ostalih koji crkve i manastire posecuju) doprinos crkvi, veri, zasto ne, i donacija da se gradi neka nova crkva, kapela ili manastir. Jednostavno je ovaj tekst bio lek za dusu, ako mogu tako da kazem, bar meni, u moru tekstova o ubistvima, nasilju, nemoralu, raznim negativnim stvarima koje nas okruzuju i vecito za nesto optuzuju. Mozda sam se pogresno izrazila u svom komentaru. Strasna je cinjenica da u Srbiji ne postoji ni jedna crkva ili manastir posvecen Sv kralju Milutinu i ne samo njemu. Otac Simeon daje doprinos nasem postojanju, u Francuskoj, pa neka je i tamo, po meni to znaci da postojimo, da nas ima, da i tamo negde daleko nas narod ne zaboravlja svoje poreklo, veru i svoje korene! Bar malo dirne u dusu kada imamo saznanje o necem ovakvom !Malo cu promeniti temu, nemojte zameriti. Kada smo poslednji put u nekom novinskom clanku procitali nesto o patrijarhu Pavlu, a njegov je zivot toliko bio bogat i duhovan, da bi svakodnevno u toku godine mogao po jedan tekst da bude objavljen! Istina je da mnogi zive na nas racun, u pravu ste, i postoje zloupotrebe na svim nivoima, i svi smo toga svesni! Zelim Vam svako dobro i prijatan dan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA