Hrvatski premijer smenio srpskog ministra

Zoran Milanović je nezadovoljan radom ministra nauke, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, zbog čega je odlučio da ga smeni. On smatra da je najbolji interes i Vlade, i vladajuće SDP-a, da on ojača saborski klub stranke

  • 10

Hrvatski premijer Zoran Milanović smenio je danas ministre zdravlja Rajka Ostojića i nauke, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, zbog nezadovoljstva rezultatima koje su do sada postigli u svojim resorima.

- Nakon razgovora s Ostojićem i Jovanovićem zaključili smo da je najbolji interes i Vlade i vladajuće SDP-a da oni ojačaju saborski klub stranke - rekao je Milanović.

Za nove ministre Milanović će Saboru predložiti Sinišu Vargu i Vedrana Mornara, saopštio je premijer na vanrednoj konferenciji za novinare uoči sednice Vlade, objavila je agencija Hina.

Time su realizovane najave o rekonstrukciji vlade o čemu se poslednjih dana govorilo u hrvatskoj javnosti, naročito posle unutarstranačkih razmirica u SDP, čiji je predsednik Milanović.

Milanović je još ranije smenio ministra finansija Slavka Linića, ali iz drugih razloga, zbog sumnji da je oštetio državni budžet za 3,5 miliona evra u predstečajnim postupcima. To je bio povod da Linić uzvrati optužbama na premijerov račun od toga da štiti porodicu i prijatelje na štetu države do tvrdnji da ga je špijunirao.

Ove poslednje Linićeve optužbe su proveravale i nadležne službe, što je naložio predsednik Hrvatske Ivo Josipović, i ustanovljeno je da nisu utemeljene. Linić je na predlog Milanovića posle toga isključen iz SDP, na subotnjoj sednici Glavnog odbora stranke, a premijer je zatim i najavio da razmišlja o efikasnijoj i boljoj vladi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRAŽEN

    11. jun 2014 | 14:38

    KOLIKO JA KAPIRAM TAJ JOVANOVIĆ NIJE BIO SRPSKI MINISTAR NEGO MINISTAR NAUKE

  • dunja

    11. jun 2014 | 13:59

    Smjenio je ,valjda ,hrvatskog ministra

  • KAPULA

    11. jun 2014 | 14:58

    A da Vucic smeni LJajica sta bi bilo ciji bi ministar bio smenjen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA