MIĆA JOVANOVIĆ: Našao sam dokaze o svom doktoratu!

- Pronašao sam svu dokumentaciju i to samo za 40 minuta, a ovima je trebalo 11 dana - kazao je Rektor Megatrend univerziteta Mića Jovanović

  • 44

Rektor Megatrend univerziteta Mića Jovanović izjavio je da je pronašao dokumentaciju i jednog svedoka u Londonu, koji će dokazati da on ima doktorat na Londonskoj školi ekonomije.

- Pronašao sam svu dokumentaciju i to samo za 40 minuta, a ovima je trebalo 11 dana - kazao je Jovanović za televiziju B92.

On je naveo i da će se u Srbiju iz Londona vratiti i sa jednim svedokom koji će potvrditi da on ima doktorat.

- Od pet članova Komisije, srećom jedan je još živ i on će se vratiti sa mnom - najavio je Jovanović.

On je rekao i da je on već podneo ostavku na mesto rektora Megatrend univerziteta, ali je naglasio da to nije učinio iz moralnih razloga. Ministar prosvete i nauke Srđan Verbić rekao je u četvrtak da je kontrolom tog ministarstva utvrđeno da Mića Jovanović nema doktorat na Londonskoj školi ekonomije i pozvao ga da podnese ostavku.

Jovanović je rekao da, osim kompletne dokumentacije koju poseduje o svom doktoratu koji je branjen u Londonu, ima i dokumentaciju u Beogradu na Univerzitetu.

- Posle 38 godina moje uspešne karijere, ja sam došao sada, dve godine pred penziju, da se pravdam za doktorat jedan i drugi, i za sve - za moju uspešnu karijeru - rekao je ranije danas Jovanović.

On je istakao da je priča o njegovom doktoratu montirana i da je doktorat bio prijavljen u okviru Britanskog saveta za nacionalna akademska zvanja.

"Ja sam svoju doktorsku disertaciju prijavio i branio pred ovom institucijom. To je vladina institucija, koja je u to vreme bila iznad svih univerziteta", rekao je Jovanović.

On je dodao da je doktorirao u Londonu pre 32 godine, ali ne u Školi ekonomije i političkih nauka, vec u Savetu za nacionalna akademska zvanja koji je u odbrani doktorata angažovala LSE (London Sćool of Economics) i Politehnicki fakultet u Portsmutu (Portsmouth Politećnic).

Jovanović je dodao da je doktorirao na Britanskom savetu, jer je "u to vreme tako bilo" s obzirom da je imao jeftiniju školarinu i druge pogodnosti.

"Mentor mi je bio Stiven Vulf i imao sam još dva člana komisije i to sve uredno postoji u Savetu za nacionalna akademska priznanja (CNAA), odnosno 1992. je britanska vlada ukinula ovu instituciju i kompletna arhiva je prešla na Londonski otvoreni univerzitet", kaže Jovanović i istakao da su oni koji su ga optužili tražili njegov doktorat na pogrešnom mestu.

Ranije danas premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nije iznenađen informacijom da Jovanović nema doktorat.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    13. jun 2014 | 21:56

    Vecina vas koja se radovala tome sto covek navodno nema drugi doktorat nema ni visu poslovnu... Slazem se da je suvisno porediti Megatrend sa ozbiljnim drzavnim fakultetima ali je za razne vise poslovne, uzaludne, pravne u Kg, razne ispostave sa jednom kancelarijom po beogradu institucija. Znam ljude koji su tamo dobili vise prakticnog znanja nego mnogi na drzavnim fakultetima. Ljudi rade u privatnim bankama i drugim firmama gde je bitno znanje a ne papir sasvim normalno sa ovim fakultetom i veoma su uspesni. Uostalom gledajte kako cete svoje znanje i diplomu bolje da unovcite nego sto mlatite praznu slamu a ko misli da diplome tamo uspadaju kroz prozor neka pokupi jednu ne moze da skodi... Inace za dusebriznike nisam clan partije, ni rod sa Micom a zavrsio sam jedan od cenjenijih drzavnih fakulteta... i na kraju bolje i lazan drugi doktorat nego lazna prva i jedina diploma pa se vi sad malo zamislite :-)

  • Speedy

    13. jun 2014 | 23:49

    Doktorat se ne dokazuje svedocima, nego diplomom i potvrdom sa univerziteta.Londonski univerzitet vodi evidenciju zadnjih 200 godina.Samo comija nema. A da on nije polagao na univerzitetu nego nekoj visoj instanci:-)

  • M.M.

    13. jun 2014 | 21:38

    Evo i ja nađoh neki doktorat u fioci. Samo da vidim da li važi, i da napišem svoje ime. Malo je izbledeo, ali može kod nas da važi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA