Mihajlović: Što pre ispumpati vodu iz kopova, da se prekine uvoz struje!

- Voda iz kopova mora da se skloni, a što se duže bude odugovlačio taj period duže ćemo uvoziti struju - rekla je potpredsednica Vlade Srbije

  • 10
Vlada Srbije, sednica, trodnevna žalostMinistarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović Foto: Milena Đorđević

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da je potrebno što pre ispumpati vodu iz potopljenih kopova i očistiti mulj, upozorivši da odugovlačenje sa završetkom tih radova znači da ćemo duže uvoziti električnu energiju.

- Voda iz kopova mora da se skloni, a što se duže bude odugovlačio taj period duže ćemo uvoziti struju - rekla je Mihajlović novinarima u Privrednoj komori Srbije.

Ona je ukazala da, pored vode, na kopovima ima i jako puno mulja i još ne postoje procene šta je sa mašinama unutar tih kopova, što će biti utvrđeno nakon što mulj bude uklonjen.

- Stvari moraju da se rade mnogo brže - poručila je Mihajlović, podsetivši da je prošlo skoro dva meseca poplava.

Ona je rekla, što i procene pokazuju, da je pitanje kada ćemo u toku sledeće godine imati potpuno operativne kopove.

Mihajlović, koja je i ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture, a u prethodnoj vladi je bila zadužena za energetiku, rekla je da su štete u energetici velike i da neće moći da budu tako brzo sanirane, kao one u drugim oblastima.

Prema njenim rečima, sasvim sigurno je da će pitanje izgradnje i popravke kuća i škola, kao i telekomunikacine, putne i železničke infrastrukture biti brže rešeno, nego saniranje posledica u energetici, koje su nanele nezapamćene poplave u maju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA