OZBILJNE PRETNJE SKOPLJU: U ponedeljak počinje rat ako ne oslobodite Albance!

Ukoliko albanski zatvorenici ne budu oslobođeni do 14. jula, Oslobodilačka vojska Skoplja će preduzeti ozbiljne korake i masovne napade na makedonsku policiju, saopštila je ova oružana formacija

  • 77

Potpuno nova, četvrta albanska gerilska formacija preti makedonskoj policiji. Ukoliko do ponedeljka ne budu oslobođena šestorica Albanaca osuđena u procesu "Monstrum", Oslobodilačka vojska Skoplja (Ushtria Çlirimtare e Shkupit) počinje napade na policiju.

- Ukoliko albanski zatvorenici ne budu oslobođeni do 14. jula, Oslobodilačka vojska će preduzeti ozbiljne korake i masovne napade na makedonsku policiju - saopštio je "glavni štab" te formacije, koja se tim "kominikeom" i predstavila javnosti, prenosi RTS.

Oslobodilačka vojska Skoplja, četvrta je oružana formacija koja se na teritoriji Makedonije oglasila od kraja rata 2001. godine i rasformiranja Oslobodilačke nacionalne armije, na čijem su se čelu nalazili Ali Ahmeti i Gzim Ostreni.

Pojava Oslobodilačke vojske Skoplja podudarila se sa povećanim tenzijama u Makedoniji, nastalih pošto je sud u Skoplju osudio šestoricu Albanaca na doživotne robije zbog terorizma i ubistva petorice Makedonaca u slučaju "Monstrum".

Neformalne grupe Albanaca su, putem društvenih mreža, organizovale protest zbog takvih presuda, a prošlog petka demonstranti su se žestoko sukobili sa policijom u Skoplju. U neredima je povređeno dvadesetak ljudi, a učesnici protesta su širili najrazličitije poruke od "Nismo teroristi" do zastava Al Kaide.

U nekoliko makedonskih gradova održavaju se svakodnevni protesti Albanaca, a skupovi podrške održani su i u Tirani i Prištini, gde su lokalni navijači palili makedonske zastave.

Veliki "svealbanski" protest zakazan je za petak u Skoplju, a razvoj situacije izazvao je ozbiljne podele i pravi medijski rat Albanaca i Makedonaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sanjica petrovic

    11. jul 2014 | 00:32

    Ha,ha,ha da li smo mi Srbi uzalud pricali svetu ko su arnauti,kakva je to horda i kakvi su im ciljevi.E braco Makedonci sada ste vi na tapetu.Ameri stoje iza njih ,ali i iza vas.Zato ne berite brigu.A za ratovanje,oni su sigurno spremni dok im neko pomaze.A kad budu sami oni su najvece suse i placipizde.

  • made in great britain

    11. jul 2014 | 00:25

    Zatrite vise tu siptarku gamad. Ne dozvolite da vam otimaju zemlju!!!

  • Justicia

    11. jul 2014 | 00:03

    Ljudi BRE ovi na Balkanu rade sta hoce! Ko je bre ta gamad?!. Svaki dan oni pametuju,svako malo prave sr*nja ! TO SU BALKANSKI TALIBANI! TERORISTI! MILOSEVIC JE BIO PENICILIN ZA NJIH! Bog da mu dusu prosti .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA