AVIOKOMPANIJA TVRDI: Avion je bio ispravan! (FOTO)

Boing 777-200 malezijske aviokompanije je poslednju proveru prošao 11. jula ove godine, a sledeća kontrola bila je predviđena za 27. avgust

  • 3

Avion malezijske aviokompanije koji se u četvrtak srušio na teritoriji Donjecka u Ukrajini bio je tehnički ispravan i je prošao sve neophodne kontrole, saopštila je danas aviokompanija.

Boing 777-200 je poslednju proveru prošao 11. jula ove godine na aerodromu u Kuala Lumpuru, a sledeća kontrola bila je predviđena za 27. avgust.

Avion je inače iz 1997. godine, a kako ističu u aviokompaniji, svi telekomunikacioni sistemi su funkcionisali, prenosi Itar-tas s. U avionu koji se u četvrtak srušio bilo je 298 putnika i članova posade. Smatra se da su svi poginuli. Do sada je pronađeno 121 telo.

Za sada niko nije zvanično saopštio koji su uzroci rušenja aviona, ali se pretpostavlja da je oboren.

Odgovorost za obaranje aviona za sada niko nije preuzeo, ali pljušte optužbe između urajinske i ruske strane ko je kriv za nesreću.

Pre nekoliko meseci, avion iste kompanije, Boing 777 MH 370, koji je leteo na liniji Kuala Lumpur-Peking sa 239 putnika i članova posade nestao je po za sada nerzajašenjenim okolnostima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bro

    18. jul 2014 | 10:04

    Ko god da je kriv...po kratkom postupku!!!!

  • mihailovic

    18. jul 2014 | 11:40

    UN ima najvecu odgovornost za pad putnickog aviona nad Ukrajinom. Obave UN je da svojim jasnim upustvima da na znaje svim vladama sveta da u svojim zemljama regulisu medjunarodni avio saobracaj tj da avioni nelete nad nebom zemalja u kojima je ratni sukob cak i nad pogranicnim zemljama je jako rizicno da avioni lete jer za raketni sitem zemlja vazduh nije problem da "skine avion" i na 15.000 metara visine a ne na 10.000 metara. Sad se svi prave blesavi,jadni i neuki a obican narod placa zivotima ! UN JE NAJVECI KRIVAC ZA OVAKVE TRAGEDIJE KO JUCE SA MALEZIJSKIM AVIONOM NAD UKRAJINOM !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA