FIDEL KASTRO: Ukrajina kriva za obaranje aviona!

Bivši lider Kube Fidel Kastro, istakao je da je malezijski avion leteo iznad teritorije koju kontroliše ratoborna vlada ukrajinskog predsednika Petra Porošenka koja treba da snosi odgovornost za ovu nesreću

  • 16

Bivši kubanski lider Fidel Kastro okrivio je ukrajinsku vladu za jučerašnje obaranje malezijskog putničkog aviona

U saopštenju koje su danas objavili kubanski državni mediji, Kastro ističe da je avion leteo iznad teritorije koju kontroliše ratoborna vlada ukrajinskog predsednika Petra Porošenka, prenosi AP.

Podsećajući na podršku Kube Ukrajini posle nuklearne katastrofe u Černobilu, Kastro ističe kako ona sada može da iskaže samo neslaganje sa akcijom antiruske, antiukrajinske i proimperijalističke vlade.

Komentar Fidela Kastra usledio je nedelju dana pošto je izrazio dobrodošlicu ruskom predsedniku Vladimiru Putinu tokom njegove latinoameričke ture.

Bivši kubanski predsednik je takođe kritikovao i izraelsku ofanzivu u Gazi, kao i SAD zbog njihovog stava da Izrael ima pravo da se brani.

- Američki predsednik Barak Obama podržava "Golijata protiv Davida" - ističe Kastro.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    18. jul 2014 | 17:09

    Koji pamflet u staljinističkom stilu i to od čoveka koga niko nije izabrao i koji 55 godina drži vlast silom.

  • Marko

    18. jul 2014 | 16:50

    kastro zna da je ukrajina kriva jer je bio u ukrajini i vidio tko je kriv jel tako. Ruski separatisti su na twiteru priznali da su srušili zrakoplov, no kad su skuzili da je to putnicki avion a ne ukrajinski teretni avion onda su obrisali twit. Isto tako snimio se razgovor izmedu vode separatista i vojnika na terenu tj razgovaraju o zrakoplovu kojeg su srušili. i na kraju dojavljuje vođi da je to definitivno putnički avion a ne ukrajinski. I nakon tih dokaza, putin i kastro prebacuju krivnju na nekog drugog, to je stvarno rupa bez dna.

  • Tom Neka

    18. jul 2014 | 18:29

    Obaranje aviona trebamo nazvati rečju "Markale", "Račak", izmišljeno hemijski oružje u Iraku (još ga traže) i t.d. Zašto Fidela niko ne napada, na domet je Amerikancima, šteta što i mi nismo tako nešto imali nego svaki naš političar se dodvorava i kuca na pogrešna vrata...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA