KRVAVA GAZA: U izraelskoj ofanzivi ubijeno više od 500 Palestinaca (FOTO)

Broj poginulih Palestinca u izraelskoj ofanzivi na pojas Gaze, započetoj pre dve nedelje, dostigao je 501, a broj ranjenih 3.135, nakon jučerašnjeg najkrvavijeg dana u ovom sukobu, saopštili su palestinski zvaničnici

  • 17

Portparol palestinskih hitnih službi Ašraf al Kidra rekao je da spasioci kraj grada Kan Junisa na jugu Gaze izvlače tela iz kuće koja je rano jutros sravnjena sa zemljom u izraelskom vazdušnom udaru.

On je precizirao da je na tom mestu nađeno 20 tela i da je dvoje ljudi izvučeno živo iz ruševina prošle noći, preneo je Asošijeted pres.

Broj poginulih Palestinca u izraelskoj ofanzivi na pojas Gaze, započetoj pre dve nedelje, dostigao je 501, a broj ranjenih 3.135, nakon jučerašnjeg najkrvavijeg dana u ovom sukobu, saopštili su palestinski zvaničnici.

U jučerašnjim sukobima širom pojasa Gaze, a najviše u žestokom izraelskom granatiranju jednog predgrađa grada Gaze poginulo je 100 Palestinaca i 13 izraelskih vojnika.

Dva ubijena vojnika su imala i američko državljanstvo, rekla je portparol Stejt departmena Džen Psaki. Od početka ofanzive, 8. jula, poginulo je ukupno 20 Izraelaca, uključujući dva civila.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu najavio je da će se vojne operacije nastaviti koliko je potrebno, iako je broj poginulih izraelskih vojnika popeo na 18 tokom vikenda.

Broj poginulih vojnika u nedelju je veći nego tokom cele prethodne osmodnevne operacije na pojas Gaze krajem 2008. i početkom 2009. godine.

Poznavaoci prilika navode da je smrt tolikog broja vojnika šok za izraelsko društvo. Vojno krilo Hamasa sinoć je objavilo da je otelo jednog izraelskog vojnika, što je podstaklo slavlje na ulicama Gaze i Zapadne obale, preneo je BBC.

Izraelski ambasador u UN Ron Prosor je to porekao.

- Nema otetog izraelskog vojnika, to su glasine - rekao je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemoguce ...

    21. jul 2014 | 10:03

    Ajmo amerofili sto ne osudite zlocine nad civilima, ovo mu dodje kao dva pala aviona ...

  • Ala

    21. jul 2014 | 12:03

    Sad je sve uredu kad jevreji(prodane duse) gaze nevine ljude, a kad njih malo ovi napadnu odma osudjujete, ma ajde bree , ne daj se palestino !!!!!!!

  • Milica

    21. jul 2014 | 10:44

    Jedini izlaz je dogovor,a izgleda da im to nepada na pamet.Palestinci pocinju skoro uvek,a onda zovu u pomoc.Prvo treba da ih podrze islamske zemlje,i da ratuju bez terora ,vec za slobodu.Namerno ubijanjr neduznih ne donosib dobro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA