RUSIJA: Ukrajinski vojni avion leteo u blizini putanje MH17!

- Želimo objašnjenje zašto je vojni avion leteo duž koridora civilne avijacije u skoro isto vreme i na skoro istom nivou kao putnički avion - rekao je načelnik direktorata za operacije štaba ruskih vojnih snaga, general-poručnik Andrej Kartopolov

  • 10

Rusko ministarstvo odbrane danas je odbacilo optužbe da su proruske snage odgovorne za obaranje malezijskog aviona MH17 na istoku Ukrajine navodeći da je ukrajinski vojni avion leteo u blizini oborenog aviona.

- Rusija nije isporučila proruskim snagama nikakvo oružje, pa ni raketni sistem BUK - saopštilo je ministarstvo, a preneo je Rojters.

Rusko ministarstvo je takođe zatražilo objašnjenje Kijeva za to što je, kako tvrdi, ukrajinski vojni avion SU-25 leteo tri do pet kilometara od malezijskog putničkog aviona.

- Želimo objašnjenje zašto je vojni avion leteo duž koridora civilne avijacije u skoro isto vreme i na skoro istom nivou kao putnički avion - rekao je načelnik direktorata za operacije štaba ruskih vojnih snaga, general - poručnik Andrej Kartopolov na konferenciji za novinare u Moskvi.

- SU-25 lovac može da dostigne visinu od 10 kilometara, prema svojim specifikacijama. Opremljen je raketama vazduh-vazduh R-60 koje mogu da pogode metu na udaljenosti do 12 kilometara, a sa sigurnošću do pet kilometara - dodao je on, prenosi Raša tudej.

Navodeći da nije detektovano ispaljivanje bilo kakve rakete u blizini putanje malezijskog aviona, rusko ministarstvo odbrane je takođe zatražilo od Sjedinjenih Država da objave satelitske snimke o tome ako ih imaju.

- Pored toga, MH17 je oboren u zoni operacije ukrajinske vojske raketom srednjeg dometa zemlja-vazduh raketnog sistema Buk - dodao je ruski general.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Otadzbina bato

    21. jul 2014 | 17:13

    Obrni okreni Ukrajinci su ovo prizeljkivali i sve vodili ka ovome. Namera je evidentna.

  • Bivsi debeli

    21. jul 2014 | 17:15

    MARKALE

  • Vozd

    21. jul 2014 | 18:16

    Naravno, ovako jedino mogu Rusiji da podvaljuju i pakoste ! Znamo dobro kako su sredili kule bliznakinje pa me ovo nimalo ne cudi ! Pobice pola svijeta te Americke psihopate !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA