BRANKO ĆE NAM DOĆI GLAVE: Ovaj ciklon popodne stiže u Srbiju i donosi oluje!

Ciklon koji će tokom popodneva stići i u našu zemlju donosi nam vrlo nestabilno vreme s obilnim padavinama, jak vetar u zoni pljuskova i grad

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Stefan Valjevo

    06. avgust 2014 | 10:31

    @neko... @Kostadinka. Ja sam mu dao ime i cela ekipa "Serbianmeteo" sajta i foruma. Prvi ciklon kom sam kumovao mi je pričinio ne vidjenu katastrofu. Izlio se posle gotovo 20. godina potok preko moje ulice i rečica Ljubostinja, takodje blizu mene u koju se potok uliva i napravili su opšti haos kod mene i u čitavom naselju. Svi podrumi, pa i moj su dupke puni. Da nismo posle majskih poplava nabavili veliku pumpu, vatrogasci bi' ko zna kad došli i u njih nemam nikakvo poverenje. Zvao sam ih nekoliko puta, ali kaže da ne mogu da stignu. Šta da kažem? U Valjevu je bilo oko desetak snažnih oluja ove godine. Posle aprilskih i majskih poplava sam očekivao dosta oluja ove godine zbog ogromne vlage što u zemlji, što u atmosferi. Čom dodje do frontalnog prodora, vazdušni pritisak počne da pada, a onda zbog ogromne vlage u zemlji sledi veliko isparenje i naglo podizanje u atmosferu, pa kreće bujanje snažnih kumulonimbusnih oblaka i visok i MLCAPE je gotovo redovno preko 1000j/kg. Pogotovo u Valjevu koje je ove godine stalno na udaru snažnih oluja. Kada god su neke nestabilnosti, počinje snažan razvoj iznad planine Maljen. Dok se ne uspostavi duže anticiklonsko strujanje i prekine se stalno doturanje vlage sa Atlantika na svu ovu vlagu od svih prethodnih padavina, bićemo stalno na udaru novih i novih ciklona i zemlja se ne može osušiti i smanjiti se vlaga u zemlji. Dok se ne uspostavi duže anticiklonalno polje iznad nas i ne smanji vlaga u zemlji, ovakvo vreme će se nastaviti i dalje. Elem, ciklonima smo počeli davati imena od početka ove godine zbog bolje orijentacije i zbog lakšeg analiziranja nekih prethodnih ciklonskih cirkulacija. To nije ništa neobično i nije tačno da imena ciklonima daju samo Amerikanci. Ta praksa u Evropi traje gotovo dvadesetak godina, a deset godina se ta praksa primenjuje i u susednoj nam Hrvatskoj.

  • Napokon

    06. avgust 2014 | 00:53

    Neko da se seti i da da muško ime (kada ih već krste). Tornado, ciklon..... To je, koliko se ja razumem u višu matematiku, muški rod. Ne razumem čemu onda ženska imena. :)

  • Darko

    05. avgust 2014 | 22:39

    E pa, danas je ''Branko'' dao novo značenje reči grmljavina. Za mojih 29 godina, ja nikada nisam čuo da onako puca i da gromovi padaju jedan za drugim. Udario u PTT banderu kod komšije, niko u ulici nema fiksni, drugom komšiji crk'o mobilni na punjaču, a punjač mu se zalepio za šteker, trećem komšiji priključak za antenu u tečnom stanju... Ovo se nikada nije desilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA