REK'O PA POREK'O: Filaret se kaje što se odrekao SPC!

U današnjoj službenoj izjavi Episkopa Filareta piše, između ostalog, da je sve što je izgovorio u avgustu bilo izrečeno pod emotivnim nabojem, i da su reči tada izgovorene bile odraz lične zabrinutosti zbivanjima u Raškoj oblasti, međunarodnim pritiscima i rešavanjem suštinskih pitanja srpskog naroda

  • 35

Episkop Mileševski Filaret je 28. avgusta izjavio da ne priznaje Srpsku pravoslavnu crkvu “jer se mnogo promenila i nije više što je nekad bila”.

On je tada, između ostalog rekao da smo nikakav narod ako čekamo da nam neko iz Evrope donese tanjir supe, a u negativan kontekst je stavio i premijera Srbije Aleksandra Vučića, Mila Đukanovića, nemačku kancelarku Angelu Merkel i Ketrin Ešton, i kritikovao je politiku Podgorice i Beograda prema Briselu, Moskvi i Ankari.

Međutim, u današnjoj službenoj izjavi piše, između ostalog, da je sve što je izgovorio u avgustu bilo izrečeno pod emotivnim nabojem, i da su reči tada izgovorene bile odraz lične zabrinutosti zbivanjima u Raškoj oblasti, međunarodnim pritiscima i rešavanjem suštinskih pitanja srpskog naroda.

Patrijarh Irinej i vladika Filaret

- Odričem se svoje potpuno nepromišljene i neodgovorne tvrdnje da crkva više nije ono što je bila, i da je to neka nova crkva koju ja ne priznajem. Bio sam, jesam i ostajem Episkom Srpske Pravoslavne Crkve na čelu sa njegovom svetošću Patrijarhom srpskim gospodinom Irinejom - piše u izjavi Episkopa Filareta.

Filaret se dalje i izvinio svima koje je pomenuo u letošnjem govoru, i na kraju je rekao da se ovakve izgovorene reči neće više ponoviti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toplistanadrealista

    16. septembar 2014 | 20:58

    Sve sto je pop tada rekao je gola istina! Dzaba se kaje kada i narod misli isto!

  • gost

    16. septembar 2014 | 18:18

    Šta je sad?nemate vi petlje da svoje mišljenje izgurate do kraja!jer i vladike zavise od ostale crkvene mafije!pa ajd stisni da ih ljagaš tako mator ako smeš,a nagrabio si se zajedno sa njima materijalno dobesvesti.pa ako se usprotiviš bratija hoće da ti uzme sve!a o nizim crkvenim slojevima i da nepričam,manji činovi (sveštenički) moraju da peze višim starešinama itd...jadno,niko ne sme da kaze svoje mišljenje...pa tako popovi psuju izmedju četiri zida sve do devetog kolena onima iznad sebe a kad su s njima smeškaju se i klimaju glavama!jadno!

  • Гаврило Принцип

    16. septembar 2014 | 20:19

    Gost@ Ne znas ni da posle tačke ide veliko slovo, a razumeš se u crkvenu hijerarhiju! Neću ti reći da si magarac, ali bi bilo pametno da se pokriješ ušima!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA