Ovo je najjezivija poruka islamista do sad (VIDEO)

Zarobljeni novinar i fotoreporter koji na snimku prenosi poruke islamista, ističe da video snimci odsecanja glava koji su ranije objavljivani, pokazuju pobedu te militantne grupe

  • 2

Džihadisti Islamske države objavili su četvrti propagandni video snimak, na kom britanski novinar Džon Kentli izgovara poruku ekstremista pod njihovom prisilom.

Snimak u trajanju od 6 minuta i 53 sekunde, objavljen je na internetu od strane ekstremističkog pokreta Al Furkan. Kentli, koji se nalazi u zatočeništvu gotovo dve godine, kaže da je Islamska država "zagrižena za borbu".

Zarobljenik u narandžastom kombinezonu, upozorava da "to znači da će svako ko se nada finoj i suptilnoj hirurškoj intervenciji, bez prljanja ruku, biti užasno iznenađen, kada ona bude izvedena".

Novinar i fotoreporter, koji je radio za "Sandej tajms" i mnoge druge listove, dodao je da video snimci odsecanja glava koji su ranije objavljivani, pokazuju pobedu te militantne grupe.

- Ako ta pogubljenja izazovu javnu pobunu ili promenu politike, to je velika pobeda. A ako samo podstaknu naše vlade da bacaju još više bombi i troše još više miliona dolara, čineći naše zemlje sve slabijima, to je, takođe, pobeda - kaže Kentli na snimku.

Ovo je protumačeno od strane "Gardijana" kao mogućnost povratka boraca IS-a iz inostranstva u svoje zemlje i njihove nove moguće napade u tim zemljama.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA