JOŠ UVEK BEZ POBEDNIKA: I Dodik i Tadić tvrde da su pobedili na izborima

Nakon brojanja glasačkih listića, stranke SNDS i SDS tvrde da njihovi kandidati, Milorad Dodik i Ognjen Tadić vode u trci za predsednika Republike Srpske. I jedan, i drugi izborni štab su izašli u javnost sa različitim brojkama

  • 0

Iz izbornih štabova stranaka SNSD i SDS, na osnovu dosad prebrojanih glasova, noćas su date oprečne ocene o tome ko od kandidata tih partija vodi u trci za predsednika Republike Srpske - Milorad Dodik ili Ognjen Tadić.

Potpredsednik SNSD-a Igor Radojičić saopštio je da, posle 53 odsto prebrojanih glasova, Milorad Dodik vodi sa 52 odsto, u odnosu na 48 odsto koliko ima Ognjen Tadić. Istovremeno, članica Glavnog izbornog štaba SDS-a Aleksandra Pandurević, rekla je da na osnovu 36,7 odsto obrađenih glasova, kandidat Saveza za promene za predsednika Republike Srpske Ognjen Tadić ima 129.870 glasova, a kandidat SNSD-DNS-SP Milorad Dodik 121.375 glasova.

Radojičić je, što se tiče glasanja za Parlamentarnu skupštinu BiH, rekao da posle 24 odsto prebrojanih glasova SNSD ima dvostruko više glasova od SDS-a u Izbornoj jedinici jedan.

- U izbornoj jedinici dva SDS vodi, dok u Izbornoj jedinici tri SNSD ima 30 odsto više glasova - tvrdi Radojičić.

Pandurovićeva je na konferenciji za novinare Glavnog izbornog štaba SDS-a, rekla da je ta stranka do sada izuzetno zadovoljna izbornim rezultatima na području Izborne jedinice tri, kao i Dervente, Broda, Modriče i Kotor-Varoša. Ona je dodala i da je zadovoljna izbornim rezultatima na području Banjaluke, gde se, kako tvrdi, vodi "mrtva trka između Tadića i Dodika", preneli su banjalučki mediji.

- Tadić ima 18.333 glasa, a Dodik 19.632 glasa - navela je Pandurevićeva.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA