MISLILI DA SU ALBANCI: Krvnički tukli par sa detetom u Novom Sadu

Porodica se, kako je saopšteno, vraćala kući od rođaka kod kojih su bili na slavi, kada su ih oko tri sata posle ponoći, u ulazu gde je i sedište te matice, dočekali mladić i devojka i počeli da ih maltretiraju čim su čuli kako pričaju

  • 36

U noćašnjem incidentu u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu učestvovala su dvojica muškaraca, od kojih je jedan bio sa ženom, a drugi sa devojkom, koji su se posvađali i potukli, saopšteno je Tanjugu iz Policijske uprave u tom gradu. Kako navedi policija, protiv obojice učesnika incidenta biće podneta prekršajna prijava.

 

Ranije danas Matica Aškalija u Novom Sadu saopštila je da je troje članova jedne aškalijske porodice fizički napadnuto protekle noći u novosadskoj Jevrejskoj ulici, samo zbog toga što su pričali na aškalijskom jeziku, koji je sličan albanskom.

 

U saopštenju, koje je potpisao predsedik Matice Aškalija Jahir Toplica, navodi se da su aškalijsku porodicu fizički napale dve osobe, mladić i devojka.

 

 

Muškarca, njegovu ženu i maloletno dete su počeli da udaraju pesnicama i nogama, tako da su komšije koje su čule vrisku pozvale policiju, a napadači su otišli na burek u obližnju pekaru.

 

Policajci su, pošto im je rečeno šta se dogodilo i gde se nalaze mladić i devojka, obavili razgovor sa napadačima i tom prilikom, kako se navodi u saopštenju Matice Aškalija, jedan od policajaca mladiću je rekao "brate, nisi to trebao", a "sa ženskom osobom nisu ni reč progovorili, te su se sa njima i lepo pozdravili".

 

 

Napadnuti M. S. i njegova supruga su, zbog posledica napada, morali da potraže pomoć u Kliničkom centru Vojvodine, navodi se u saopštenju.

 

Matica Aškalija navodi da se tako nešto ne dešava prvi put, pošto je i predsednika Toplicu jedan čovek fizički napao na ulici kada je čuo kako priča mobilnim telefonom, rekavši mu "nemoj ovde pričati albanski, nije ti ovo Albanija".

 

Matica Aškalija je najoštrije osudila napade na aškalijsku popilaciju i zatražila od MUP-a Srbije da zaštiti građane te nacionalnosti, "a ne dodvoravanje napadačima", navedeno je u saopštenju.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    22. novembar 2014 | 18:52

    Pričaj Srpski da te seo svet razume...

  • Rasa

    22. novembar 2014 | 17:52

    Ko su Askalije?

  • Srbo kabadahic

    22. novembar 2014 | 20:27

    Askalije su romi koji kažu da su albanci ,upoznao sam u inostranstvu dosta Askalija koji sw ponašaju prema nama i gore od albanaca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA