ZBOG ŠEŠELJA: Premijer Hrvatske otkazao dolazak na samit u Beogradu

Milanović se neće sastati u bližoj budućnosti sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, potvrdio je "Jutarnjem listu" neimenovani visoki izvor iz hrvatske vlade, pošto je premijer Hrvatske nezadovoljan reakcijama vlasti Srbije na oslobadanje lidera radikala Vojislava Šešelja

Hrvatski premijer Zoran Milanović, nezadovoljan reakcijama vlasti Srbije na oslobadanje lidera radikala Vojislava Šešelja, otkazao je učešće na predstojećem sastanku šefova vlada Centralne i Istočne Evrope sa Kinom, piše zagrebački "Jutarnji list".

Umesto njega, u Beograd će doputovati, navodi list pozivajući se na nezvanične izvore, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, "čiji boravak u Srbiji neće imati nikakav politički prizvuk".

Milanović se neće sastati u bližoj budućnosti sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, potvrdio je "Jutarnjem listu" neimenovani visoki izvor iz hrvatske vlade.

To znači, navodi list, da Milanović posredno odbacuje ideju predstavnika srpskog naroda u Hrvatskoj Milorada Pupovaca iz SDS S, koji je gostujući u programu televizije N1 predložio susret Milanovića i Vučića na kome bi dvojica lidera pokušali da smanje sadašnje međudržavne tenzije.

U Banskim Dvorima smatraju da Vučić i srpsko vodstvo nisu adekvatno reagovali na Šešelja i dok to ne urade, susret na visokom nivou ne bi imao preveliki smisao, navodi list.

Zagreb, kako se navodi, od Vučića želi da čuje da današnja vlast u Srbiji ni na koji način ne podržava Šešeljeve ratnohuškačke izjave.

Milanović je posetio Beograd u januaru 2013, a tri meseca kasnije Vučić je boravio u Zagrebu, kada se sastao sa ministarkom spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Vesnom Pusić, predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem i premijerom Zoranom Milanovićem.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mi-6

    28. novembar 2014 | 13:17

    Hrvatska se uplašila,jer za kratko vreme Srbija potezima Vučića ima da dude lider u SVEMU...SAMO MOŽETE DA NAM ZAVIDITE !!!

  • Cale

    28. novembar 2014 | 11:34

    Evo rasplakao sam se sto nece doci, srce da pukne....

  • Dag

    29. novembar 2014 | 12:11

    Pa valjda je sad jasno,zasto je pusten....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA