PRATITE PROPAST RUBLJE UŽIVO: Pogledajte kako ruska valuta vrtoglavo pada!

- Situacija je kritična. Nismo sanjali ni u najgorim snovima da nam se ovo može desiti - kaže predsedavajući Centralne banke Rusije Sergej Švecov

  • 25

Ruska rublja našla se pod intenzivnim pritiskom nakon što je u utorak u jednom momentu pala za katastrofalnih 20 posto uprkos intervenciji Centralne banke Rusije koja je značajno povisila kamatnu stopu.

Ruski zvaničnici očigledno su se uznemirili iako je državna televizija tražila od građana da ne dižu paniku, prenose agencije.

Rublja i dalje tone, evo kako da vi zaradite na tome!

"Situacija je kritična. Nismo sanjali ni u najgorim snovima da nam se ovo može desiti", navele su ruske novinske agencije reči zamenika predsedavajućeg Centralne banke Sergeja Švecova, prenosi AP.

Iznenadna odluka Centralne banke u utorak, da povisi kamatnu stopu sa 10,5 posto na 17 posto, izgleda kao očajnički pokušaj da se stabilizuje posrnula valuta. Nakon te odluke, dolar i evro su zabeležili rekordan rast.

Ruski premijer Dimitrij Medvedev je sazvao Veće ministara kako bi razgovarali o problemima na tržištu koji su se pojavili nakon što je ruska rublja izgubila vrednost u odnosu na dolar i evro.

OVDE možete pratiti kretanje ruske rublje u odnosu na druge valute.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sladjan

    17. decembar 2014 | 11:20

    Drz'te se braco! Dok se ne pobune i ostale zemlje zbog cene nafte i ulazite u svoju proizvodnju! :)

  • niki

    17. decembar 2014 | 11:04

    jaki su ovi ruje

  • DD

    17. decembar 2014 | 11:35

    RUSIJA JE PREŽIVELA I MNOGO GORE STVARI U ISTORIJI. PREŽIVEĆE I OVO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA