Evo kako postati notar u Srbiji i zarađivati po nekoliko miliona mesečno!

Javnobeležnička komora je raspisala kokurs za imenovanje novih javnih beležnika, koji traje do 30. januara. Da bi neko mogao da postane javni beležnik, on mora da ima diplomu pravnog fakulteta i položene pravosudni i javnobeležnički ispit, kao i najmanje pet godina iskustva u pravnoj struci posle položenog pravosudnog

Komentari

 • neko

  @nesanis , prvo pod radnicima covek podrazumeva pravnike, pravnike sa polozenim pravosudnim ispitom, mozda ekonomistu i pomocnog radnika (lice sa srednjom skolom). Ni jedan od zaposlenih ne sme da ima nisku platu, cak mislim da ni jedan nema ispod 500e,a svaka kancelarija mora da ima 4-5 zaposlena. Pa lokal koji ne sme da bude mali, potrosni materijal, komunalije, porez, onih 30% za sudove sto su im na kraju razrezali. I da, porez ne moze da se utaji u ovoj profesiji, uredjena je po tom pitanju fenomenalno. A vi sto uporedjujete sudove i notare dobro je ako imate barem osnovnu skolu. Cinovnica u sudu koja je udarala pecat na dokument koji joj podnosite da overi, u najvecem broju slucajeva ga nije pogledala,a i ako ga je pogledala ona vam ne garantuje za pravnuvaljanost tog dokumenta. Tok notar za svaki pravni posao koji se sklopi kod njega garantuje svojom imovinom,u slucaju da vam nanese stetu duzan je da vas obesteti.

 • A l v e n t A

  Po sudovima je bilo mnogo jeftinije, sa notarima je totalan promašaj...

 • Daree

  Meni je sve jedno ko ce uzeti pare,ja ih svakako moram nekom dati.A da ima advokata prevaranata vala ima ih koliko god hoces.U celom svetu postoje Notari a ovi nasi kvazi advokati sto vode strajkove nezna se ko je puniji.

 • L

  Mnogo, mnooooogo vise zarade mesecno.

 • nesanis

  Jadničak notar iz Nisa,od sume 10 000 eura,platio radnike na vise od 20 000 dinara, porez koji se obavezno utaji i zakup za lokal ne vise od 50 000 dinara i šta njemu da ostane, jadničak jedva preživljava.

 • franc

  Posebna tehnika plivanja je potrebna

 • Mb011

  Treba da ispune još jedan vrlo bitan uslov, uslov svih uslova a koji ovde ne piše, ali svi znamo koji je.

 • Vlada

  Umesto da drzava sve uzima a notari za platu da radr oni daju da se bogate. Ako nece ima ljudi koji su na birou i koji hice da rade za platu. Bruka i sramota

  • Flegma

   @Vlada

   Muslim da objasnjenje nije potrebno

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima